avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina inregistrata numai la fisc. Cum o vand?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina inregistrata numai la fisc. Cum o vand?

La cumparare nu a fost inmatriculata pe motiv de taxa de mediu, a fost inregistrata la admin financiara dar certificatul de inmatriculare a ramas pe numele vanzatorului.

Ce formalitati/documente trebuie intreprinse/intocmite pentru a vinde o masina care este inregistrata numai la fisc?

Pentru a fi scoasa de la fiscul vanzatorului actual este suficient numai un contract de v/c (talonul fiind pe alt nume)?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:31, 20 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Vanzarea s-a facut ptr o masina inmatriculata in RO, nu este adusa de afara.
~ Conținut șters la cerere ~
Este vorba despre o masina autohtona din 1998, a fost achizitionata de la primul proprietar prin contract de v/c, a fost inregistrata la fisc de cumparator dar nu a fost inmatriculata din cauza taxei de mediu, talonul a ramas pe numele vanzatorului, acum se doreste vanzarea ei in vederea inmatricularii.
Ca sa fiu mai clar, masina este a fratelui meu, am inregistrat-o la mine la fisc ptr ca frate-miu avea niste amenzi neplatite si trebuia sa le plateasca (erau destule) si am ales varianta asta, acum este "curat", amenzile au fost achitate si nu mai are datorii la fisc, pentru a o inmatricula eu trebuie sa i-o "revand", urmand sa o inmatriculeze pe numele lui, daca mai apuca si nu schimba indivizii iar legislatia in privinta taxei de mediu. Masina are impozitul platit, itp, asigurare in regula.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cumparator auto razgandit bel moni bel moni Buna ziua am si eu o intrebare am vandut masina unei persoane care s-a razgandit dupa ce am semnat actele de v-c la un birou de acte auto pe talon e trecut la ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare autoturism c0stel c0stel Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie potrivita pt o problema . Am achizitionat de la o ruda apropiata un autovehicul second hand destul de ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto + certificat fiscal ? trafyctz trafyctz Buna ziua, intentionez sa vand o masina inmatriculata inainte de 2006, deci, cu taxa de timbru neplatita iar pentru a evita platirea taxei cel care o cumpara ... (vezi toată discuția)