avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La cat timp dupa demisie se solicita documentele pt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La cat timp dupa demisie se solicita documentele pt vechime?

Buna ziua! As avea o intrebare:

La cat timp dupa aducerea la cunostinta angajatorului a dorintei de incetare a CIM se depune cererea de eliberare a documentelor ce atesta vechimea în muncă, relaţia de angajare sau stagiile de
cotizare:
1. decizia de încetare a raporturilor de muncă (a CIM) in original;
2. nota de lichidare;
3. adeverinţa de concedii medicale pentru ultimele 12 luni;
4. adeverinţa de venit pentru ultimele 12 luni;
5. adeverinţa de vechime în original,
6. copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind înscrierile referitoare la persoana angajatului?

Mai trebuie solicitate si alte documente?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:38, 20 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG nr. 905/14.12.2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor
art.7
.....
(3) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal, în termen de 15 zile lucrătoare de la data solicitării.
(4) Documentele sunt eliberate în copie certificată pentru conformitate cu originalul de către reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana împuternicită de angajator.
(5) La încetarea activităţii salariatului, angajatorii au obligaţia să îi elibereze acestuia o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, precum şi un extras din registru.
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.......
Multumesc pentru raspunsul Dvs. prompt. Inteleg ca se poate depune solicitarea si dupa o zi de la aducerea la cunostinta angajatorului a dorintei de incetare a CIM. Am inteles bine?
Da, se poate depune cererea imediat dupa solicitarea de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de încetare a contractului individual de munca MiriM MiriM Buna seara , aș vrea să știu dacă pe lângă comunicarea verbala este nevoie și de o cerere scrisa pentru a-mi primi actele de la angajator după demisie, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua..pentru eliberare acte de la un fost angajator e nevoie ... Aless18 Aless18 Buna ziua..pentru eliberare acte de la un fost angajator e nevoie de cerere scrisă sau se poate comunica doar verbal...si in cat timp de la comunicarea ... (vezi toată discuția)
Decizia de incheiere a activitatii ! Lmy01 Lmy01 Buna ziua ati putea sa imi spuneti in cat timp se eliberea decizia de incheiere a activitati de la ultimul loc de munca (vezi toată discuția)