avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire asupra deciziei de a demisiona
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire asupra deciziei de a demisiona

As dori sa stiu ce motiv plauzibil de renuntare la demisie pot scrie in cererea de revenire, fara ca acesta sa ma afecteze din punct de vedere legal.Lucrez intr-o banca si mi-am dat demisia din cauza neintelegerilor pe care le aveam cu directorul agentiei. Cererea de demisie a fost aprobata de director si directoarea de regiune, urmand sa mearga spre aprobare catre Presedintele bancii. La o sapt dupa ce mi-am dat demisia am aflat, din surse neoficiale, ca agentia in care lucrez se va inchide si va avea loc o concediere colectiva. Daca revin asupra deciziei mele de demisie pt a primi somaj, ce motiv trebuie sa invoc, tinand cont ca stirea despre inchiderea agentiei nu este oficiala.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:30, 18 Octombrie 2009
Contactati pe presedinte, este singurul care poate, prin respingere, sa anuleze cererea de demisie.Un argument ar fi ca de fapt ati dorit schimbarea agentiei prin aceasta demisie, nu plecarea din firma.In sprijin aduceti tocmai motivele invocate in demisie (daca le-ati facut).Daca nu, faceti un memoriu explicativ asupra solicitarii anterioare.
Nu aveti sindicat pentru a le solicita sprijinul?
Angel 2007 a scris:

Nu aveti sindicat pentru a le solicita sprijinul?

Demisia nu este un act personal?Cum sfatuiti sa fie ajutata de sindicat(daca exista)?
Nu prea are cine sa va ajute, decat dein firma...daca o retrageti...Succes!
Contactati pe presedinte, este singurul care poate, prin respingere, sa anuleze cererea de demisie.

Presedintele nu poate respinge demisia. Dar poate fi de acord ca salariatul sa o retraga. Depinde de salariat cum va proceda sa-l convinga.

Alte discuții în legătură

Concediere presedinte de sindicat adriea2007 adriea2007 Un presedinte de sindicat la o societate este si angajat la aceeasi societate. Poate fi concediat? Cum il ptotejeaza legea dialogului social? (vezi toată discuția)
Revenire asupra demisiei Lidia_06 Lidia_06 Daca mi-am dat demisia, in cat timp pot reveni asupra ei ? Care este reglementarea legala in acest sens? (vezi toată discuția)
Revenire asupra deciziei de a demisiona loredanastiuca loredanastiuca Doresc sa stiu daca se poate reveni dpdv legal asupra deciziei de demisie! Acest lucru este posibil numai cu acordul angajatorului, sau si fara acordul lui din ... (vezi toată discuția)