avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Factura emisa fara acoperire
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Factura emisa fara acoperire

Avem un furnizor care emite facturile in format electronic automat iar cadn ne vine marfa confirmam AWB.
O comanda aparte a fost la un cleint PErsoana fizica , la care marfa a ajuns cu aviz de la Furnziror la Client, pentur a scurta traseul.
Acum clientul a dat marfa retur,nefiind ceea ce dorea ,catre furnzorul nostru.
Acestia totusi au facturat acea marfa si au triis catre noi doar un plic cu confirmare primire ,pe care l-a semnat o gestionara.

Cum se rezolva aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: moldenerg , utilizator 19:17, 27 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La returul bunurilor exista un document. In baza acelui document si a faptului ca s-a primit doar factura fara bunuri, le comunicati sa storneze factura.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
Vă mulțumesc!
Le am trimis o notificare de avertizare
cu număr de înregistrare și somatie sa prezinte documentele de primire semnate ,în caz contrar voi fi nevoit sa anunț Fiscul și sa î acționăm în juridic fiindcă nu doresc sa înregistrăm acea factura.
Este a 3 a notificare pe care le-am dat o,pentru a î notifica ca nu recunosc acest sold,ceea ce va afecta înregistrare contabile .
Le am solicitat si lor și clientului sa trimită toate AWB de primire și retur în termen de 48 ore.

Sefa de Gestiune va trebui sa îi trimită factura noastră anulata înapoi (cea a furnizor e semanata la ei prin posta)anulata cu o nota explicativa, cu confirmare de primire prin posta,fiind greșeală personala ca a semnat factura.



La returul bunurilor exista un document. In baza acelui document si a faptului ca s-a primit doar factura fara bunuri, le comunicati sa storneze factura.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
moldenerg, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta colet retur cu produs diferit ClaudiuCom87 ClaudiuCom87 Se prezinta urmatoarea situatie: - pe 19.11.2018 am expediat un colet unui client - coletul a fost ridicat pe 21.11.2018, asa cum scrie si in tracking awb - ... (vezi toată discuția)
Cu ce document returnezi banii incasati la un retur marfa BG BG Buna ziua! Cu ce document poti returna banii incasati in situatia in care se realizeaza returul de marfa? Pentru marfa retur se face o factura de stornare, ... (vezi toată discuția)
Urgent- retur marfa louisa louisa Va solicit ajutorul intr-o problema delicata. Intr-un proces privind un debit existent debitorul afirma in instanta ca marfa ce i-a fost livrata a fost ... (vezi toată discuția)