LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului Accesează live evenimentul
Buna,
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii; locuiesc intr-un complex format din 14 blocuri, iar acestea sunt impartite in 6 asociatii: 5 blocuri fiecare cu asociatia lui, iar cea de-a 6a formata din restul de 9 blocuri.
Intrebarea mea este: este legal ca asociatia formata din cele 9 blocuri sa ia decizii legate de spatiile si bunurule commune complexului, fara sa fim intrebati sau sa fim chemati la vreo adunare pe aceasta tema? Motivul pe care ni l-au dat atunci cand i-am intrebat de ce nu suntem anuntati a fost: “suntem mai multi decat voi, deci oricum parerea voastra nu conteaza”.
Exemple concrete: 1. presedintele asociatiei de 9 blocuri a decis sa trimita o adresa oficiala dezvoltatorilor, ce a avut impact negativ asupra lucrarilor. 2. Acea asociatie a decis in cadrul unei intalniri, despre care nu am fost anuntati, sa inchida accesul in complex la una din cele 2 intrari pe o perioada determinata (dar necunoscuta), ca sa nu mai treaca anumite masini cu viteza.
In legea locuintei se mentineaza ca hotararile in cadrul asociatiei se iau cu votul a 50 % plus 1 din membrii asociatiei. Fiind vorba de mai multe asociatii intr-un complex (situatie nementionata expres in lege) in mod normal pentru decizii legate de spatii si bunuri comune in complex, ar trebui consultate toate asociatiile si la fiecare in parte sa se aiba in vedere votul.
Cred ca intre asociatii ar trebui intocmit un document comun, sub semnatura presedintilor de asociatii, in care sa se mentioneze conditiile in care se iau astfel de hotarari.
Este adevarat ca intr-o asocioatie de proprietari ,majoritatea dispune iar minoritatea are obligatia sa execute hotararea
Daca apreciati ca reprezentantii asociatiei din care faceti parte nu va reprezinta si nu va apara interesele,desfasurati demersuri si infiintati asociatie de proprietari aferenta imobilul dv de locuit in comun