avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Declarare venituri din videochat!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Declarare venituri din videochat!

Buna ziua,

Am cateva intrebari legate de cum se declara venituri retroactiv din videochat. Prin formularul 201 s-ar putea?
Avand in vedere ca nu mi-am facut PFA. Daca din 2015 am inceput activitatea si pana acum nu s-a declarat nimic. Totul incasat intr-un cont virtual (gen Paypal). Toata suma stransa pe acel cont.

A doua intrebare este daca se poate crea un PFA si mai apoi sa se transfere suma de pe acel cont in contul PFA.

Multumesc anticipat si sarbatori fericite!
Cel mai recent răspuns: danielamatei33 , utilizator 21:02, 27 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Avocat Teris a scris:

Se pot declara veniturile ca atare, nu este neaparat sa infiintati un PFA, sens in care va puteti adresa organului fiscal competent, respectiv celui din raza in care aveti domiciliul.
In ipoteza infiintarii unui PFA, care ar fi sensul transferului bancar, pentru ca asa cum am spus impozitarea se poate face si fara a detine PFA. Mai mult transferul sumei de bani in contul PFA ar reprezenta un fapt ilicit, ce v-ar putea crea probleme (din pacate nu doresc sa dezvolt subiectul).

Multumesc pentru raspuns. Ati spus ca transferul din acel cont spre PFA ar fi un fapt ilicit. Atunci cum pot aduce acei bani intr.-un cont bancar din Romania (inainte declarati binenteles)? Dupa cum am specificat, sunt intr.-un cont virtual (puteti vedea ca exemplu Paypal sau Paxum).
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 201? VasileMoldovan VasileMoldovan Buna seara, De cateva luni caut raspuns la o intrebare, si nimeni nu ma poate ajuta. Am intrebat contabili, experti dar toti mi-au dat un raspuns mia ... (vezi toată discuția)
Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer pe elance / odesk ecaterinamihailovici ecaterinamihailovici ”Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)
Model independent videochat - declarare venituri mihapop mihapop Buna ziua, as dori sa aflu de la Dvs. care este modalitatea de a declara veniturile obtinute ca model independent din videochat. Intentionez sa desfasor ... (vezi toată discuția)