avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... majoritatea decide in asociatii de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

majoritatea decide in asociatii de proprietari?

Buna ziua,

asociatia de proprietari a decis sa faca niste lucrari dubioase (suspectez ca de fapt administratorul foloseste banii in alte scopuri...); cand am refuzat sa platesc , mi s-a spus ca sunt obligata deoarece "majoritatea a decis sa faca lucrarea".
Deci chiar se poate acest lucru? Adica, proprietar fiind, sunt oblicata sa dau acesti bani neffind de fapt de acord??
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:34, 28 Decembrie 2017
Hotararile se iau in adunarea generala a asociatiei de proprietari cu votul a jumatate plus 1 din proprietari.
Solicitati administratorului sa va prezinte PV al adunarii generale in care s-a votat realizarea lucrarii respective si rezultatul votului. Putti verifica ulterior, prin sondaj, daca s-a obtinut votul favorabil pentru realizarea lucrarii respective intreband proprietari din bloc.
discutati cu presedintele blocului, nu cu administratorul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desi tragic si acesta reprezinta o mare problema in cazul locuitului in imobile de locuit in comun
Legiuitorul a dispus fara echivoc
L nr 230/2007
Articolul 24

(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.

Totusi trebuie sa cunoasteti ca intr-o asociatie de proprietari ,administratorul de imobil detine strict competenta de executie,nu are autoritatea si competenta sa "foloseste banii in alte scopuri"
Pentru clarificarea utilizarii sumelor percepute de asociatia de proprietari,conform disp art 10 L nr 230/2007 si art 12 A al c si d HG nr 1588/2007 aveti dreptul sa solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, de unde ati dedus ca lucrarile sunt dubioase? A deschis asociati dvs. un local, o casa de.... ?
Procedura corecta este cam asa:
- in AG se propune sa se faca urmatoarea lucrare... . Se supune la vot si se hotaraste. Ca dvs. nu ati participat la acea AG, nu mai conteaza pentru ca, DA, majoritatea hotaraste si bine face ca hotaraste si pentru cei care au lipsit de la lucrarile AG.
- de obicei hotararile luate in AG se afiseaza, tocmai ca proprietarii care au lipsit de la lucrari sa stie ce s-a hotarat in AG;
- intr-o as. prop. , administartorul nu poate sa hotarasca nimic; fac exceptie acei administratori care sunt membri ai as. prop. si care si-au exprimat votul in AG;
- daca la dvs. administratorul ... foloseste banii in alte scopuri... ori il puneti la punct, ori il schimbati cu un altul care isi vede de treaba lui - daca ma intelegeti!
Poate ne spuneti ce lucrare dubioasa a hotarat administratorul sa faca si mai discutam.

Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari-plata lucrarilor de interes comun Ruxandra15 Ruxandra15 Buna ziua, Revin cu o intrebare: Cine suporta plata reparatiilor de interes comun:Inlocuirea/repararea acoperisului,inlocuirea conductelor pe o coloana s.a. ... (vezi toată discuția)
Intreținere bloc Manuela87 Manuela87 Am si eu cateva intrebari si nelamuriri : 1). In urma cu 5 luni am cumpărat o garsoniera,la momentul respectiv fiind apa calda oprita pt neplata ... (vezi toată discuția)
Hoatarile in asociatii de proprietari nichiforov vasile nichiforov vasile LEGEA nr. 230 din 6 iulie 2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari prevede la Art. 43. - Pentru lucrări majore ... (vezi toată discuția)