avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Platforma licitatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Platforma licitatii

Buna ziua si va multumesc pentru atentie!

Doresc sa infiintez o platforma(site) de licitatii.

In procesul de licitare, noi(firma) suntem intermediari(daca este corect spus),mai precis clientul (persoana fizica sau juridica) publica prin intermediul platfomei noastre bunul care doreste sa il vanda prin sistem de licitatie, dupa care seteaza un pret minim de vanzare, data la care incepe licitatia si data cand se incheie licitatia.
Dupa vanzarea cu succes a bunului va trebui sa ne achite un comision, mai precis un procent din valoarea vanzarii.

Ideea noastra este ca dorim sa facem un contract de tip click wrapping, iar conform OUG 34/2004 credem ca este posibil datorita legii privind drepturile consumatorilor in cazul contractelor incheiate cu profesionisti.
Dorim sa facem aceste contracte deoarece vrem sa aparem ca firma serioasa si de incredere. Mai precis nu dorim ca bunul sa fie vandut de catre persoana care a publicat inainte ca licitatia sa se fi incheiat, dupa care noi nestiind acest lucru cineva castiga licitatia si nu avem cu cine sa il mai punem in contact( acesta fiind un exemplu ) etc..

Daca aveti amabilitatea am dori sa stim cadrul legal prin care putem construi aceasta platforma, si daca afirmata de despre contract este una sustenabila
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
borosciprian, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil GCC GCC Buna seara! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie care este temeiul legal conform caruia agentia imobiliara trebuie sa-si ia comisionul de vanzare de la ... (vezi toată discuția)
Executare silita licitatie imobil + agentie apostold38 apostold38 Buna ziua, As avea o problema complicata sper sa poata sa-mi raspunda cineva. Am aflat de un imobil, care urma sa fie scos la licitatie a doua oara, prin ... (vezi toată discuția)
Comision vanzare agentii Teddy1604 Teddy1604 Buna ziua, Am un apartament de vanzare;am fost cautata de agentie ,intrebata daca doresc sa colaborez cu ei,am raspuns da.Cumparatorul a fost cel care a ... (vezi toată discuția)