avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comision vanzare agentii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comision vanzare agentii

Buna ziua,

Am un apartament de vanzare;am fost cautata de agentie ,intrebata daca doresc sa colaborez cu ei,am raspuns da.Cumparatorul a fost cel care a contactat aceasta agentie.Vazut,placut,incheiat un act la agentie,primit avans...acum agentul ne pune in fata la amandoi un formular de comision 2% de la fiecare.Semnam...acum ma gandesc daca este corect sa iei un comision dublu practic pentru aceeasi tranzactie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 11:39, 20 Iulie 2015
Buna ziua!
Raspunzand punctual intrebarii dumneavoastra, teoretic, agentia a prestat servicii de specialitate atat pentru dumneavoastra cat si pentru cumparator.

Pe de alta parte, daca ati agreat colaborarea cu agentia, de ce nu ati semnat o conventie in care sa stabiliti exact drepturile si obligatiile fiecaruia? Sau, atat timp cat nu ati avut semnata conventia de colaborare pana la momentul finalizarii vanzarii/antecontractului de vanzare-cumparare, nu inteleg de ce nu ati negociat comisionul nici in "al doisprezecelea ceas"? Acum...o mie de vorbe, un ban nu fac :-/
"Art. 2097 (Noul Cod Civil): Remunerarea intermediarului
(1)Intermediarul are dreptul la o remuneraţie din partea clientului numai în cazul în care contractul intermediat se încheie ca urmare a intermedierii sale.
(2)În lipsa convenţiei părţilor sau a unor prevederi legale speciale, intermediarul are dreptul la o remuneraţie în conformitate cu practicile anterioare statornicite între părţi sau cu uzanţele existente între profesionişti pentru astfel de contracte."

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista cauza de castig al comisionului pentru o agentie imobiliara in lipsa unui contract? Diana01p Diana01p Buna ziua, as vrea sa stiu daca exista un drept (legal) prin care o agentie imobiliara poate cere comision de la un cumparator in lipsa desavarsita a oricarui ... (vezi toată discuția)
Contract de comision agentie imobiliara Radu88 Radu88 Buna ziua, Acum aproximativ 2 ani am cumparat un apartament. Prima data mi-a prezentat apartamentul o firma cu care am semnat un contract de comision, am ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara itsa28 itsa28 Buna ziua,am telefonat zilele trecute unei agentii imobiliare ce avea un anume apartament postat pe Olx,am stabilit o vizionare,am fost de acord sa inchiriem ... (vezi toată discuția)