avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

cat de repede possibil se poate pronunta o sentinta de divort?
Avand in vedere ca este un minor la mijloc. Iar eu ca mama am grija de fetita. El nea parasit acum 4 ani pe cand lucram in italia. Eu am ramas sa imi cresc fetita iar el a venit in Tara. Acum vreau divortul.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:46, 30 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca va intelegeti si divortati la notar (deci va intelegeti asupra tuturor capetelor de cerere si mergeti impreuna la notar) intr-o luna, maxim doua.
Daca nu, veti merge in instanta si dureaza, cu cai de atac cu tot, cam 1,5 ani!
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Cel mai scurt termen este 30 de zile, in cazul divorțului la notar, cu condiția să fiți amândoi de acord și să vă prezentati personal.
Multumesc frumos pentru raspuns
acest răspuns util
Dacă el nu se prezintă la notar nu veti divorta.
E mai sigur la instanța divorțul pentru ca nu depindeti de prezenta lui si daca aveti si copil minor care locuiește în Italia notarul nu e clar dacă o sa va faca divorțul.Notarul nu poate dispune comisie rogatorie.
Ca sa nu pierdeți vremea inutil sesizati instanța daca va grăbiți.
Dacă aveți avocat angajat nu trebuie să veniți la proces.
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acest răspuns util
E la fel de sigur, doamna si divortul la notar. Plus ca va costa infinit mai putin.
E la fel de autoritate ca si instanta. Domnul avocat militeaza pro domo.

Alte discuții în legătură

Divort pe cale notariala si cu un copil minor adela75 adela75 Buna ziua locuiesc in Italia de 7 ani si m-am casatorit tot in Italia cu un roman avem un copil impreuna minor, suntem de comun acord sa venim in tara si sa ... (vezi toată discuția)
Divort sorinel11 sorinel11 Buna ziua.Cat costa un divort la tribunal de comun acord si in cat timp se rezolva? (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord cu minori monikas monikas Ce cheltuieli implica divortul de comun acord cu minori? (vezi toată discuția)