avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

cat de repede possibil se poate pronunta o sentinta de divort?
Avand in vedere ca este un minor la mijloc. Iar eu ca mama am grija de fetita. El nea parasit acum 4 ani pe cand lucram in italia. Eu am ramas sa imi cresc fetita iar el a venit in Tara. Acum vreau divortul.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:46, 30 Decembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dacă el nu se prezintă la notar nu veti divorta.
E mai sigur la instanța divorțul pentru ca nu depindeti de prezenta lui si daca aveti si copil minor care locuiește în Italia notarul nu e clar dacă o sa va faca divorțul.Notarul nu poate dispune comisie rogatorie.
Ca sa nu pierdeți vremea inutil sesizati instanța daca va grăbiți.
Dacă aveți avocat angajat nu trebuie să veniți la proces.

Da, Dar eu sunt in Tara acuma
raluk0207 a scris:

Stiu ca e ca un ghimpe un coasta pt dvs, dar de-aia de la intrarea in vigoare a Noului Cod civil, legiuitorul a introdus posibilitatea divortului la notar sau pa Primarie : pentru ca e mai ieftin, mai rapid, fara explicatii si mai civilizat. Daca nu era la fel de "sigur" nu ar fi fost prevazut de Codul civil.
Nu trebuie achitat onorariul avocatului, taxa judiciara, taxa de timbru, nu trebuie asteptat cu lunie, nu presupune martori, scandal, probe si alte marturii.

Nu e un ghipe în coasta mea.
Problema este ca am atatea complicatii cu divorturile la notar ca sunt aiurea facute cu minorii incat trebuie să remediez eu problemele.
Si problema nu e ca nu pot remedia ci aceea ca ii costa de 10 de ori mai mult decât daca se mergea la instanța elegant si simplu cu excluderea notarului.
Aceasta inseamna ca doar putini ajung sa ii pot apăra în instanță si imi pare rau cand vad ca au dreptate dar stiu ca vor muri in brate cu dreptatea notariala...
Si justitia are probleme dar e mic copil fața de monștrii creați de înțelegerile notariale.

Eu nu ma ocup de procese pe acord ci de procese excesiv de agresive.
E.bine ca atunci când faci o înțelegere sa fie atat de clar facuta incat sa nu existe probleme juridice care se puteau evita daca era 3dclus notarul din schema.
E atât de simplu...dar oamenii cred ca e simplu ce fac notarii si nu sa ii evite cand în realitate este vital sa fie evitați.
Judecatorul este judecător...
Notarul...este notar...
Nu stiu daca înțelegeți ce va zic...dar e clară deosebirea...

Notar drept este ceva ce nu se poate cere atâta timp cât este platit de una din părți...
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu va supărați, dar am văzut niște sentințe civile atat de prost facute și arat de dubioase și cu lacune, încât m-am întrebat ce-o fi gândit acel judecător.
La ce complicatii va referiți exact?
Prin similitudine, nici un avocat nu poate fi imparțial, atat timp cât e platit de client.
Notarii nu stabilesc legături atat de personale cu fiecare client care solicita un serviciu notarial, încât să apreciati ca nu ar fi impartial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort pe cale notariala si cu un copil minor adela75 adela75 Buna ziua locuiesc in Italia de 7 ani si m-am casatorit tot in Italia cu un roman avem un copil impreuna minor, suntem de comun acord sa venim in tara si sa ... (vezi toată discuția)
Divort sorinel11 sorinel11 Buna ziua.Cat costa un divort la tribunal de comun acord si in cat timp se rezolva? (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord cu minori monikas monikas Ce cheltuieli implica divortul de comun acord cu minori? (vezi toată discuția)