avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

partaj

Buna ziua ! Sint divortata de 2 ani dar nam facut partajul.avem impreuna o casa construita de amandoi in care locuieste momentan fostul sot. eu sint plecata in strainatate . Ce pot sa fac ca sa previn instrainarea si degradarea lucrurilor din casa de catre fostul sot?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:07, 30 Decembrie 2017
Buna ziua,
Sa porniti un dosar de partaj.
@ Sherley, Conform cu dispozițiile art. 359 alin. 1 Cod procedură civilă, privind Asigurarea probelor, orice persoană care are interes să constate de urgenţă starea unor bunuri precum și o anumită stare de fapt care ar putea să înceteze ori să se schimbe până la administrarea dovezilor va putea cere instanţei în circumscripţia căreia urmează să se facă constatarea să delege un executor judecătoresc din aceeaşi circumscripţie să constate la faţa locului această stare de fapt și să efectueze o inventariere întocmind un proces verbal în acest sens. Așa încât, măsura inventarierii bunurilor comune ce au aparţinut foştilor soţi este una necesară şi utilă pentru soluţionarea unei viitoare acţiuni de partaj întrucât facilitează administrarea probatoriilor într-un asemenea proces şi, totodată, preîntâmpină pericolul înstrăinării unora dintre bunurile comune, evitându-se astfel eventuale alte litigii viitoare. Apreciez că și în situația dvs poate fi incidentă această motivare, însă desigur, se impune consultarea unui avocat care să ducă la îndeplinire aceste demersuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare in lipsa dumi005 dumi005 Buna ziua!Locuiesc in Spania de 11 ani s-a pronuntat divortul de o luna si fosta sotie ma ameninta ca face partajul in lipsa mea ! In conditiile in care avem o ... (vezi toată discuția)
Despre partaj! corinuta corinuta As dori sa aflu in cazul unei actiuni de partaj cine plateste taxa aceia pe valoarea imobilului. De exemplu daca sotia intenteaza partajul ea va trebui pe ... (vezi toată discuția)
Inventariere bunuri mobile in vederea partajului irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua! In urma divortului, fostul sot a initiat o actiune de inventariere a bunurilor mobile, care i s-a acceptat. Am avut o prima intalnire, eu, fostul ... (vezi toată discuția)