avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa detinere droguri de risc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa detinere droguri de risc

Buna, la data de 13 dec 2017 am fost perchezitionat in casa si masina la ora 8 dim de catre 2 mascati S.A.S. Si 3 comisari diicot,in masina avea 3-4 grame si la mine 0,5.
Sunt acuzat ca am primit marfa de la.cineva ( care era dealer si va face puscarie acum), avand in vedere ca nu am savarsit infractiunea de trafic de droguri de risc, pot scapa doar cu amenda ? Fara dosar penal, cu optiunea de a "da in gât"
Cel mai recent răspuns: Elisse24 , utilizator 00:06, 11 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A fost intocmit un PV de constatare a infractiunii flagrante.
Acest PV constituie actul de sesizare al organelor de urmarire penala.
Cu alte cuvinte, mai pe intelesul dvs, aveti in acest moment dosar penal.
Se incepe urmarirea penala ”in rem” si se continua cercetarile. Substantele ce au fost gasite, au fost sigilate si predate laboratorului in vederea efectuarii expertizei.
Daca in urma expertizei se confirma ca substantele respective sunt droguri, organul de urmarire penala dispune ca urmarirea penala sa se desfasoare in continuare si fata de dvs, moment de la care veti capata calitatea de suspect.
Daca se retine ca sunteti doar consumator, veti fi acuzat de savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 4 din Legea 143/2000.
ART. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

In cazul savarsirii acestei infractiuni, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Conform art. 15 din Legea 143/2000, daca în timpul urmăririi penale denunţati şi facilitati identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit infracţiuni legate de droguri, veti beneficia de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.
Amenda la care sperati dvs, este una penala si se dispune de instanta de judecata in urma condamnarii.


Ca sa puteti sti daca ati putea scapa de o condamnare penală trebuie analizat dosarul
Este bine sa aveti avocat angajat daca vreti sa o scoateți bine la capat.
Fapta constituie infracțiune dar sunt mai multe aspecte de analizat.
Depinde si de cate ori ati cumparat in trecut si alte aspecte.
Ultima modificare: Duminică, 31 Decembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mentionez faptul ca deocamdata am avocat din oficiu, ar trebuii sa angajez un avocat privat? Sau doar daca se complica treburile
Pentru dvs s-au ”complicat lucrurile” cand v-au depistat.
Depinde ce vreti sa faceti.
Dacă vreți să va apere avocatul trebuie să angajați.Daca nu vreti sa va apărați nu are sens sa angajați avocat.
Ar trebui incercat la urmărirea penală ca sa iesiti cât se poate de bine si de aceea va trebuie avocat.
Ultima modificare: Luni, 1 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Am fost prins cu canabis pentru consum propriu. care pot fi consecințele? viorel mihai viorel mihai La un control de rutina a celor de la politia de circulatie acum 2 sapt, eu fiind pasager, au fost gasite 2 plicuri cu aproximativ 1 gram canabis asupra ... (vezi toată discuția)
Am fost prins de poliția rutieră cu aproximativ 1.5 g canabis pentru consum propriu. la ce să mă aștept, cum va decurge ancheta penală? calafeteanu viorel calafeteanu viorel Buna seara dragii mei Domni... ma tot gandesc la ce fel de intrebari imi va pune procurorul , eu fiind prins de politia rutiera la un control de rutina cu ... (vezi toată discuția)
Am fost ieri la saga festival și am fost prins de ... silviu1406 silviu1406 Buna ziua , Am fost ieri la saga Festival și am fost prins de Jandarmerie cu jumătate de pastila de Extasy la mine .Care sunt riscurile și cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)