avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna legala

Buna ziua. Sunt sofer (categoria B)pe comunitatea europeana diurna zilnica pe care mi o acorda patronul este de 33 euro pe zi ,fara salar in tara ( doar in acte ) .Doresc sa stiu care este diurna minima legala avand in vedere ca stau minim o luna plecat si fara numar de ore lucrate pe zi . Mai precizez ca al meu patron a spus ca anaful nu ii poate impune o suma pentru plata diurnei .
Va multumesc si un an nou plin de succese.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:13, 31 Decembrie 2017
Pentru cei din institutiile bugetare, diurna minima este de 35 euro/zi pentru delegarea/detasarea intr-un stat membru UE.

Pentru sectorul privat, salariatul delegat/detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Prin urmare, angajatorii din sectorulprivat pot stabili alte valori ale diurnei.

Conform art.17 din HG 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, se recomanda agenţilor economici, alţii decât cei prevăzuţi la art. 16 alin. (1), precum şi fundaţiilor, asociaţiilor şi altor asemenea, să aplice în mod corespunzător prevederile prezentei hotărâri.

In general, in practica intalnita, marea majoritate a angajatorilor din sectorul privat ,in lipsa unor reglementari interne, aplica aceasta hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu + diurna carmenliv carmenliv Un angajat roman (conducator auto) are curse in U.E. timp de 2 luni - Spania, Franta, Germania - salariul negociat conform CIM este 975 lei +diurna. Ce ... (vezi toată discuția)
Diurna externa VIRGIL31 VIRGIL31 Buna ziua. Am si eu o nelamuriere. In cazul in care un salariat cu CIM incheiat in Romania, din transporturi, cu functia de sofer, lucreaza in afara tarii, in ... (vezi toată discuția)
Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)