avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire domiciliu

Buna ziua!
Daca o persoana majora pleaca de acasa, fara sa le spuna parintilor, iar acestia o declara disparuta, cum va proceda politia? Daca persoana respectiva nu doreste sa isi ia telefonul cu ea sau oricum, nu are semnal, deci nu poate fi contactata prin tel, ar putea sa dea o declaratie dinainte ca pleaca de buna voie? Sau cum sa procedeze? Nu s-ar putea nici intoarce dupa, ca sa dea declaratia abia dupa ce a fost declarata disparuta, ar fi prea departe. Cum ar putea proceda?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:11, 2 Ianuarie 2018
Poliția va proceda la fel ca în cazul oricărei persoane dispărute. Odată ce s-a făcut sesizarea dispariției, poliția va demara căutările și veți fi dat în urmărire națională. Se vor constitui echipe de căutare formate din polițiști și voluntari, care vor fi însoțite de câini de urmă. În cazul în care veți fi găsit veți fi supus unui interogatoriu, la care dacă nu răspundeți veți fi suspectat în diverse moduri.

Dispariția de la domiciliu a unei persoane majore este de regulă asociată cu dispariția de la domiciliu a unei persoane minore sau cu dispariția din spital a unei persoane bolnave psihic, deducându-se de aici că toate disparițiile au aceiași cauză - părăsirea în mod voluntar a domiciliului.
[ link extern ]
Nu e mai simplu sa va anunțați parintii ca plecați sau după ce ati plecat, sa le dați de veste ca sunteți bine merci departe de ei, decât sa ii înspăimântați și sa ii puneți în situația sa va dea dispărută și politia sa va caute pe banii noștri aiurea?
Pai, ba da, daca nu trebuie specificat clar locul, ci doar ca am plecat si modul de viata ales pentru care am decis sa plec. Mod de viata spre care ei stiu ca tind, de multi ani, dar nu accepta. Problema este ca daca ar afla clar locul, ar iesi un mare scandal, Si nu de mine imi fac griji, ci ar distruge linistea oamenilor din locul unde merg. Iar daca nu specific unde sunt, ei tot ma pot declara disparut, nu? Adica, de ce ar preciza ca au primit o scrisoare?
Nu. Puteti lasa scrisoare si puteti suna la sectia de care apartineti sau va puteti duce cu 24 ore inainte sa plecati de acasa si sa spuneti, eu ma marit, sunt majora daca se depune plangere de disparitie le spuneti ca am anuntat in avans sa nu se alarmeze nimeni, nici parintii nici copii.
Apoi cel mai bine este sa va sunati parintii dupa un mobil, formati #31# inaintea numarului si nu va vede numarul, apare privat si vb cu ei spuneti-le ca ii iubiti dar ati luat decizia asta. Parintii va iubesc neconditionat si daca se intampla ceva tot la ei va veti intoarce, ei va iubesc neconditionat.
In plus bine rău pana la majorat si-au sacrificat viata banii timpul tot pt dvs, daca ai şti cati isi doresc sa si mai vada parintii care au murit. ......
Cand esti tanar, vrei sa pleci, conflict de generatii, dar nu uita ca iti va veni randul o sa ai un copil pentru care te vei sacrifica 18 ani si nu o sa vrei sa fuga pe usa din dos cum faci tu acum...
Si inca ceva, dragostea trece prin burta... sper sa fii inteles mesajul.... prin burta..... Nu uita...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti de ce merge la politie, nu ii intereseaza cat sunteti majora ca vreti sa va luati lumea in cap.
Le puteti da mesaj parintilor, nu sunttei nicidecum obligata sa le dati detalii.
Apoi, daca anunta disparitia dvs cu rea credinta, , pot plati costuile pt inducere in eroare a organelor judiciare.
Incercati totusi sa aveti o discutie cu parintii si sa ii lamuriti ca veti face oricum pasul, asa ca e numai alegerea lor daca accepta sau nu pt a avea o relatie buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 18 ani si vreau sa plec de acasa Cristina1506 Cristina1506 Buna ziua! Am implinit acum 4 luni varsta de 18 ani. Am de mai mult timp neintelegeri in familie si vreau sa plec. In urma cu 2 luni am plecat iar parintii mei ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna persoana disparuta ? c_mircea c_mircea Ma aflu in divort cu sotia. Acum 6 luni a luat copilul si a plecat. Din clipa aceea nu l-am mai vazut, si nu stiu unde se afla. I-am declarat disparuti. Unii ... (vezi toată discuția)
Declarare persoana disparuta alina_25 alina_25 O colega de servici a disparut din senin parintii ei erau la tara cand aceasta a disparut telefon acte tot gasite la ea acasa ,nimic disparut avea ... (vezi toată discuția)