avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce inseamna persoana disparuta ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce inseamna persoana disparuta ?

Ma aflu in divort cu sotia. Acum 6 luni a luat copilul si a plecat. Din clipa aceea nu l-am mai vazut, si nu stiu unde se afla. I-am declarat disparuti. Unii imi spun ca nu e persoana disparuta fiindca se afla cu mama lui, altii imi spun ca e copil disparut atata timp cat eu nu l-am vazut si nu stiu unde se afla.

Deci pana la urma, ce inseamna persoana disparuta ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 27 August 2010
Nu este persoana disparuta.Trebuie intai sa fie facute cercetari de catre organele abilitate(Politie).Al doilea pas trebuie declarata la tribunal ca fiind disparuta(vezi cazul Elodia).In materie de divort este normal , in Romania , mama sa plece cu copilul in lume din variate motive.Deci divortul se va pronunta si copilul o sa-l vedeti cand va creste , la18 ani si numai daca el doreste..., pana atunci platiti pensie de intretinere minor...asta este realitatea romaneasca!!!!!
pfoai ca-mi cresc peri albi. Se pare ca nu ma fac inteles cum trebuie.

Deci: daca un parinte ia copilul si pleaca, iar timp de 6-7 luni nu stii nimic despre ei, nu are rost sa mergi la politie, fiindca nu sunt disparuti. Ei sunt undeva prin zona, sau poate in China, sau poate chiar decedati, dar nu sunt disparuti. Bun.. deci orice parinte poate sa ia copilul si sa plece iar celalat sa nu mai afle nimic despre ei in vecii vecilor si nu poate merge la politie fiindca nu sunt disparuti ???

Atunci cum se numesc persoanele care pleaca de acasa si nu le mai vezi in vecii vecilor ? Si unde trebuie sa ma adresez ca sa le caute ?
este bine sa faceti o ordonanta presedintiala la Judecatorie pentru vizitare minor pana la finalizarea divortului,doar asa puteti daca mama va refuza dreptul de vizitare a minorului sa faceti o plangere penala pentru nerespectarea masurilor de incredintare a minorului.
Am inteles chestia cu ordonanta presedintiala. Dar nu o fac din anumite motive.
Pe mine ma intereseaza pe cine anunt, si ce declar atunci cand un parinte ia copilul, pleaca, iar celalalt parinte nu mai stie nimic despre ei timp de 6 luni.

Asta ma intereseaza.
Sunt persoane disparute ? Sau ce sunt ? Daca nu sunt "persoane disparute", exista un alt termen ? Se anunta politia sau alta institutie cand 2 persoane pleaca de acasa de 6 luni ? Sau ma culc linistit fiindca nu sunt "persoane disparute" ?
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
c_mircea, utilizator
puteti anunta si protectia copilului si politia in scris cu nr. de inregistrare

Alte discuții în legătură

Deplasarea copiilor in tara si in strainatate c_mircea c_mircea Legea 272 Art. 18 (2) Deplasarea copiilor in tara si in strainatate se realizeaza cu instiintarea si cu acordul ambilor parinti; orice neintelegeri intre ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil minor catre tata c_mircea c_mircea Buna ziua. Sunt casatorit de anul trecut, data 10.10.2010. Impreuna cu sotia mea, avem o fetita in varsta de 3 ani, pe care am conceput-o dinaintea ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu AlexAndrei12 AlexAndrei12 Buna ziua! Daca o persoana majora pleaca de acasa, fara sa le spuna parintilor, iar acestia o declara disparuta, cum va proceda politia? Daca persoana ... (vezi toată discuția)