avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Profesia de hair stylist
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Profesia de hair stylist

Am I.I. si sunt catre sfarsitul unu curs de hair stylist, pot practica meseria fara a incheia CIM, in salonul altciuva? Care ar fi alternativa? Am mai intrebat si mi s-a spus ca avand caracter de continuitate nu se poate decat CIM. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 15 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Neavand terminat cursul respectiv, pe propria II (indiferent ce domeniu de activittate are ?!) nu va puteti angaja ca hair stylist.
Daca nu sunteti calificat (cu diploma) ca hs, nu puteti incheia CIM in profesia de hs nici in alta firma unde va desfasurati activitatea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa aveti codul CAEN corespunzator la II si puteti incheia cu o firma care are frizerie, coafura etc. un contract de colaborare intre doua persoane juridice: inchiriati un scaun, impartiti profitul conform unui contract de asociere in participatie etc.
Indiferent daca are sau nu calificare intr-un anumit domeniu, titularul unei intreprinderi individuale nu se poate angaja pe sine insasi la propria intreprindere individuala.

Pentru a practica acea meserie, la I.I. trebuie sa adaugati codul CAEN; 9602 Coafura si alte activitati de infrumusetare

Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului a modificărilor persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale le gasiti aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc.
De fapt nu doresc contract de munca, vreau o alta altrenativa de colaborare. Care nu stiu cum se numeste.
Ultima modificare: Duminică, 14 Ianuarie 2018
Laura Vitan, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce cod caen pot folosi? Lauramlr Lauramlr Buna ziua! Având în vedere că meseria de stilist extensii gene a fost introdusă în România, in urma unui curs de extensii gene, pot deschide un PFA ... (vezi toată discuția)
Salut. vreau sa îmi fac o frizerie la mine în curte untr-un ... Carlito Cristian Carlito Cristian Salut. Vreau sa îmi fac o frizerie la mine în curte untr-un container mobil și as vrea sa știu ce acte imi trebuie și cum se procedează.... (vezi toată discuția)
Autorizatii si documente necesare pentru pfa - frizer razviko razviko Buna ziua, As dori cateva informatii despre urmatorul caz daca se poate. Am un prieten, el a infiintat un PFA cod caen 9602 - \"Coafura si alte activitati de ... (vezi toată discuția)