Nu vad de ce tineti sa anulati nuamaidecat testamentul cand el este la aceasta ora fara efect.
Faceti o actiune in constatare prin care cereti instantei sa se constate ca testamentul este fara obiect si ca in baza contractului de intretinere aveti calitatea de proprietar.
Ai dreptate, nu vad de ce anume determinarea asta inutila de a anula un act caduc, fara efecte...
Nu ne intereseaza daca un om dupa ce vinde/doneaza tot face vreun testament cu toate bunurile sale trecute. Ele nu mai exista in patrimoniul sau la deces, asa incat in virtutea principiului ca nimeni nu poate da mai mult decat are, nu le poate instraina nici pentru cauza de moarte... adica prin testament. Ca nu mai are ce.
Eu nici nu as discuta despre testament, este un capat accesoriu eventual si l-as argumenta doar in masura in care altii l-au pus in actiune.
Altfel, sanatate si drum bun! De ce sa platesc taxe de timbru si avocat pentru un capat de cerere inutil?
Ca sa nu spun ca daca ma uit la o prima vedere, nu vad nici pe departe care este interesul intretinatorului in anularea testamentului... :O Ca daca actul in cauza e anulat nu inseamna ca pe cale de consecinta intretinatorii vor ramane proprietari, asta depinzand exclusiv de actul de intretinere si nu de testament.
Astfel, daca e desfiintata intretinerea si anulat tespatemtul, statul va fi mostenitor... sau vreun mostenitor legal, daca o mai fi vreunul avand vocatie succesorala.
Deci daca faci o actiune in urma careia nu urmaresti un interes al tau, aceasta va fi respinsa ca lipsita de interes... adica bani consumati degeaba, ca sa facem drumuri la instante.
Ati notificat pe cai care ocupa imobilul abuziv? Incercati o conciliere cu ei, eu asa as face...
pendinte causa este actiunea in rezilierea intretinerii promovata de mos si continuata de legatar , pt ca legea ii permite sa continue rezilierea intretinerii in calitate de mostenitor. uzurpatorul este mostenitor prin testament, asadar continua actiunea in rezilierea intretinerii.
are calitate procesuala , nu?
i=am promovat evacuare dar instanta a suspendat-o pana la clarificarea disputei intretinere-testament.
ce e greu de inteles ca daca instanta vrea clarificarea rezilierii intretinerii si uzurpatorul se prevaleaza de testament, logic trebuie elucidata acfeasta disputa testament-intretinere
Logic asa o fi, nu stiu, nu o prea vad... legal insa nu sta sigura asa.
Daca intretinerea e reziliata, nu mai conteaza testamentul; sau cel putin nu-i mai ajuta pe intretinatori, ei nu mai au niciun drept la imobil indiferent de faptul daca ramane in picioare sau nu testamentul. Deci nu, nu vad ca e musai vreo elucidare.
POate asa, de curiozitate, dar nu ca sa-i ajute.
Iar eu nu as fi curioasa in locul lor sa cheltui bani pe un proces care are sanse enorme sa fie pierdut de mine... tot din cauza mea.
Sigur ca sunt procesomani ale caror idei sunt ca pe cat de multe actiuni introduc, pe atat le cresc sansele de castig, insa cred ca e o abordare gresita si, de cele mai multe ori, 10 drumuri proaste nu fac pe cat face unul singur bun!
poate nu am fost explicit. asadar :
de rea-credinta intretinutul promoveaza rezilierea intretinerii, aceasta actiune fiind pendinte causa la acest moment. intretinutul a murit de curand, dar inainte de a muri i-a testat toata averea uzurpatorului
la un moment dat, la inceputul procesului, uzurpatorul s-a mutat la intretinut, drept pt care i-am promovat evacuare, dar jude voluntariaza si suspenda evacuarea pana la solutionarea rezilierii, intrucat uzurpatorul s-a prevalat de testament si continua procesul de reziliere a intretinerii in calitate de mostenitor al intretinutului.
intretinerea nu e reziliata procesul e pe rol. judecatoarea mi-a suspendat si ordonanta de evacuare pe acelasi aspect al calitatii de mostenitor al intretinutului, desi ....ordonanta nu prejudeca fondul, etc
asta este punerea problemei