avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe Succesiune

Buna Ziua ,
Am si eu ointrebare , tatal meu a decedat in martie 2009, iar eu as vrea sa renuntla partea mea in favoarea mamei mele, imi opate spune cineva la un apartament in valoare de cca 40.000 de euro ce valoare au taxele , si la cat se ridica onorariul notarului? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 17:12, 16 Octombrie 2009
1 Renuntarea in favoarea mamei dvs se poate realiza legal,in fata notarului,prin inscris autentificat
2 Valoarea taxelor aferente aparatament,sunt conditionate de aspecte pe care dvs nu le ati comunicat zona,suprafata,etc.Pentru eventuala lamurire si posibila solutionare ,contactati notar din zona
Am si eu o astfel de intrebare: Succesiunea la un imobil si terenul aferent ,(deci o casa cu curte si gradina) s-a realizat prin instanta. As vrea sa stiu la ce valoare procentuala din valoarea de impozitare poate stabili instanta taxa aceea de timbru? Este o regula sau un procent fix?
taxa este in cuantum de 3% din intreaga valoare .
dar spuneti ca succesiunea s-a realizat deja ?? in acest caz ce taxa sa mai platiti daca procesul s-a finalizat ??


Anda Toma,daca mentionati ca succesiunea s a dezbatut,pe cale de consecita taxele aferente au fost achitate,pentru ca altfel nu se incheia procedura .La ce taxe va referiti









buna ziua!
renuntarea in favoarea mamei este o acceptare urmata de renuntare.
daca dvs declarati ca ati ramas strain de succesiune( imi rezulta dupa data decesului ca nu ati mai fin termenul de op succesorala) si nu mai sunt alti descendenti, atunci mama dvs va intra in concurs cu celelalte rude ale tatalui pana la gradul 4 inclusiv.
mai ganditi-va daca dati o astfel de decalaratie.
dezbateti succesiunea si faceti partaj asupra imobilului, este scutit de impozit.
succes!

Alte discuții în legătură

Succesiune ostroveanu ostroveanu Eu si sora mea suntem mostenitorii unei case la tara plus terenul aferent acesteia , nu am facut succesiunea dupa decesul ambilor parinti , ultimul decedind ... (vezi toată discuția)
Succesiunea nucsa nucsa :yes:Buna seara.As dori sa stiu anumite date referitoare la succesiune .Tatal meu a decedat in decembrie 2008.Mama mea traieste si mai am o sora.Tata impreuna ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters220240 ContSters220240 Va rog sa-mi raspundeti pentru urmatoarea situatie: Tata decedat in 2000. Prin 2007 am facut succesiune partiala, doar pentru certificatul de dividente, ... (vezi toată discuția)