avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor persoane care se intorc in tara din UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor persoane care se intorc in tara din UE

As dori sa stiu daca exista legi care reglementeaza ajutoarele acordate persoanelor care se intorc in tara si se angajeaza
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 3 Ianuarie 2018
Prima de instalare se acordă și persoanelor de cetățenie română care și-au exercitat dreptul la liberă circulație a lucrătorilor în spațiul Uniunii Europene și Spațiul Economic European pe o perioadă de cel puțin 36 de luni”, se prevede in Legea nr.76/2002.

Aceste persoane trebuie să se încadreze în muncă în localitatea de domiciliu/reședință sau în localitățile învecinate acesteia, iar localitatea respectivă să se afle în una dintre zonele prevăzute în Planul național de mobilitate. Altfel, ei nu pot obține prima de instalare. Localitățile din acest plan se regăsesc în Hotărârea Guvernului nr. 903/2016 .
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma înscriu alexandru.25 alexandru.25 Muncesc de doi ani in Anglia și as vrea sa ma întorc acasă ca sa pot beneficia de acest program. Cu cine trebuie sa vorbesc sau cum ma înscriu ? (vezi toată discuția)
Revenit in tara, ce tip de ajutor financiar pot avea? ghiorghitacarmen ghiorghitacarmen Buna seara, Am revenit in tara din strainatate. Pentru a ma intretine, pana gasesc un eventual local de munca, pot avea vreun ajutor de la stat, tip ajutor ... (vezi toată discuția)
Bună, sunt in italia din 2017 fara intoarcere in tara, sunt ... StrainInTaraMea StrainInTaraMea Bună, sunt in Italia din 2017 fara intoarcere in tara, sunt 4 ani din care 1 an si 4 luni am muncit cu acte in regula, acum sunt in şomaj şi aş vrea să ... (vezi toată discuția)