avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum ma înscriu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum ma înscriu

Muncesc de doi ani in Anglia și as vrea sa ma întorc acasă ca sa pot beneficia de acest program. Cu cine trebuie sa vorbesc sau cum ma înscriu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:28, 13 Mai 2018
Este vorba de o prima de instalare. Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/articol_475...
Legea nr. 76 din 16 ianuarie 2002privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă
art.76^1
(1) Prima de instalare se acordă și persoanelor de cetățenie română care și-au exercitat dreptul la liberă circulație a lucrătorilor în spațiul Uniunii Europene și Spațiul Economic European pe o perioadă de cel puțin 36 de luni, în cuantumurile stabilite la art. 75 alin. (2)-(4) și cu respectarea condițiilor prevăzute la art. 75^1 și 76.
(2) Dispozițiile alin. (1) se aplică persoanelor în situația întoarcerii la domiciliul de pe teritoriul României sau la noul domiciliu ori reședință pe care îl/o stabilesc pe teritoriul României și se încadrează în muncă în localitatea de domiciliu/reședință sau în localitățile învecinate acesteia, iar localitatea respectivă se află în una dintre zonele prevăzute în Planul național de mobilitate, potrivit art. 75^1 alin. (2).
...

Asadar:
Prima de instalare se acordă persoanelor de cetăţenie română care şi-au exercitat dreptul la liberă circulaţie a lucrătorilor în Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European pe o perioadă de cel puţin 36 de luni, în cuantumurile şi cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege.

Prima de încadrare se acordă persoanelor şomere care au domiciliul/reşedinţa sau îşi stabilesc noul domiciliu/reşedinţă în zonele prevăzute în Planul Naţional de Mobilitate.

Planul de Mobilitate include comunităţile marginalizate cu grad trei şi patru de sărăcie şi arealele prioritare pentru dezvoltare asumate prin Memorandumul cu tema dezvoltarea unor programe integrate din fonduri europene şi bugetul naţional pentru îmbunătăţirea situaţiei sociale şi economice a locuitorilor din zonele pilot de intervenţie Valea Jiului, zona Roşia Montană - Munţii Apuseni şi comunităţile marginalizate din Moldova (Iaşi şi Vaslui).
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. sotul meu s-a intors din anglia, cum procedam pentru ... Saradani Saradani Bună ziua. Sotul meu s-a intors din Anglia, cum procedam pentru prima de instalare? (vezi toată discuția)
Bună, sunt in italia din 2017 fara intoarcere in tara, sunt ... StrainInTaraMea StrainInTaraMea Bună, sunt in Italia din 2017 fara intoarcere in tara, sunt 4 ani din care 1 an si 4 luni am muncit cu acte in regula, acum sunt in şomaj şi aş vrea să ... (vezi toată discuția)
Bună ziua as avea nevoie de mai multe detalii privind legea ... Alex_alin Alex_alin Bună ziua As avea nevoie de mai multe detalii privind legea 76/2002 cu privire la prima de instalare. Eu și soțul ne am reîntors în România după ce am ... (vezi toată discuția)