avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună, sunt in Italia din 2017 fara intoarcere in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună, sunt in Italia din 2017 fara intoarcere in tara, sunt ...

Bună, sunt in Italia din 2017 fara intoarcere in tara, sunt 4 ani din care 1 an si 4 luni am muncit cu acte in regula, acum sunt in şomaj şi aş vrea să mă întorc în țară, mai am 2 luni de şomaj, întrebarea este: pot beneficia de prima de instalare 12.500 de lei?? Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 7 Iunie 2021
Legea 76/2002
art. 76^1
(1) Prima de instalare se acordă și persoanelor de cetățenie română care și-au exercitat dreptul la liberă circulație a lucrătorilor în spațiul Uniunii Europene și Spațiul Economic European pe o perioadă de cel puțin 36 de luni, în cuantumurile stabilite la art. 75 alin. (2)-(4) și cu respectarea condițiilor prevăzute la art. 75^1 și 76.

(2) Dispozițiile alin. (1) se aplică persoanelor în situația întoarcerii la domiciliul de pe teritoriul României sau la noul domiciliu ori reședință pe care îl/o stabilesc pe teritoriul României și se încadrează în muncă în localitatea de domiciliu/reședință sau în localitățile învecinate acesteia, iar localitatea respectivă se află în una dintre zonele prevăzute în Planul național de mobilitate, potrivit art. 75^1 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma înscriu alexandru.25 alexandru.25 Muncesc de doi ani in Anglia și as vrea sa ma întorc acasă ca sa pot beneficia de acest program. Cu cine trebuie sa vorbesc sau cum ma înscriu ? (vezi toată discuția)
Bună ziua. sotul meu s-a intors din anglia, cum procedam pentru ... Saradani Saradani Bună ziua. Sotul meu s-a intors din Anglia, cum procedam pentru prima de instalare? (vezi toată discuția)
Eu m-am întors în tara după 17 ani luciandamoc luciandamoc Am 15 ani de reședință în Italia 13 ani lucrați în regulă de ce anume ași putea beneficia ex.dacă îmi deschid o firmă sau dacă mă angajez. Eu ... (vezi toată discuția)