avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt angajat, a fost sustras din magazin un telefon.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt angajat, a fost sustras din magazin un telefon.

A fost sustras din magazinul de unde lucrez un telefon cand eram pe tura. Furtul a fost declarat la politie, cu dovezi video si cu toate datele faptasului. Lucrand la o companie de telecomunicatii, a fost usor sa ii identific numele si datele din C.I.
Angajatorul doreste sa imi impute prejudiciul mie desi este declarat furt. E legal?

Astept raspuns,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:56, 4 Ianuarie 2018
Cornel Vasile a scris:

Angajarea raspunderii patrimoniale nu implica o culpa grava.

Cupa usoara este acea culpa in care paznicul trebuie sa fie mai vigilent decat hotul, iar hotul este intotdeauna cu un pas inaintea celui care pazeste.
Culpa grava in caz de furt consta in aceea ca este vorba de un furt care desi putea fi impiedicat nu a putut fi impiedicat datorita unor greseli grave, a unei neatentii care trebuie sa duca aproape de complicitate...

Discutia despre culpa in caz de furt poate fi extrem de complicata si doar instanta poate stabili de la caz la caz vinovatia sub forma culpei.Dupa parerea mea totul depinde de cum se prezinta argumentele in fata instantei deoarece depinde cum se vede...si ceea ce se poate vedea poate fi adesea influientat...
Spre exemplu, in supermarketuri furturile sunt de milioane de lei pe an sub aspectul prejudiciului neinteles de cei care asigura paza si nu raspund firmele de paza.
Paznicii ii prind pe cei care fura scobitori sau sutiene...cel mai adesea...si cam atat...
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din masina ovi_18 ovi_18 Am o mare problema ,daca se poate sa ma ajutati cu un sfat ceva.Lucrez in domneiul vanzarilor ,mai exact sunt agent vanzari in regim vansell aseara mi sa furat ... (vezi toată discuția)
Mama a fost lovită rău, pe treapta de intrare a unui magazin, de un hoț care încerca să scape de agentul de pază. cine, din magazin, este responsabil pentru acest lucru? lepidusul lepidusul Acum doua zile mama intra intr-un mini supermarket, era urcata pe treapta de intrare usile automate erau deschise si ea incerca sa ridica caruciorul de ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu tomasso tomasso Au fost furate contoarele (4) de apa calda si caldura de la subsolul comun al blocului,corespunzator celor 2 scari.Accesul la subsolul tehnic de la una din ... (vezi toată discuția)