avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am alunecat în magazin, iar acum am piciorul în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am alunecat în magazin, iar acum am piciorul în ghips. Am foarte mult de pierdut la locul de muncă din cauza asta, credeți că ar trebui să acționez în judecată magazinul?

Buna seara! Acum cateva zile am cazut in magazin, deoarece afara ploua, iar la intrarea in magazin nu era niciun covor pe care clientii sa se poata sterge. In zona in care am cazut( aproape de casele de marcat, pe unde o luau toti cei care intrau si care voiau sa si duca sacosile) era multa apa, cel mai.probabil de la umbrelele clientilor. Sefa de magazin s a oferit sa cheme ambulanta, insa am refuzat, deoarece nu voiam sa merg la spital, fiind insotita si de fiica mea de doar 7 ani. Seara am mers la Urgenta, iar piciorul mi a fost imobilizat intr un ghips, avand nevoie de 22 de zile de concediu medical. Mentionez ca am foarte mult de pierdut la.locul de munca. Credeti ca ar trebui sa actionez in judecata magazinul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
Alin Popescu, administrator
Șefa de magazin nu a chemat ambulanța ca să își apere..spatele...dacă află superiori ei că cineva a căzut în magazin din cauză că nu s-a asigurat că totul este ok..și+o ia maxim...ar trebui să luați legătura cu un avocat,filmare sigur există în magazin pentru că is obligați să păstreze înregistrările 30 de zile...dacă nu au înregistrările..faceți acțiune și la poliția locală...sunt obligați să se asigure că sistemul video funcționează.
Multumesc!
Din mesajul dvs. se intelege ca sefa de magazin s-a oferit sa cheme ambulanta si ati refuzat sa mergeti la spital. Deci nu puteti imputa sefei de magazin acest fapt.
Puteti deschide actiune in instanta impotriva magazinului/ firmei si sa cereti daune materiale (diferenta de bani pe care o pierdeti prin concediu medical) si daune morale (va creaza un disconfort). Exista o problema: cum dovediti ca s-a intamplat evenimentul in magazin in conditiile in care v-ati prezentat singura la urgente, seara. Posibil ca magazinul sa nu aiba camere de supraveghere/ nu are motiv sa recunoasca evenimentul produs, acesta nefiind inregistrat nicaieri. Pot fi nominalizati martori (daca aveti si sunt dispusi sa depuna marturie pentru a sustine punctul dvs. de vedere). Un eventual proces poate fi de durata, cu cheltuieli de judecata (acestea pot fi recuperate numai daca veti castiga procesul) daca nu cadeti la invoiala, prin mediere cu magazinul/ firma.
Aveti toate sansele discutati urgent cu un avocat,
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Aveti toate sansele discutati urgent cu un avocat,


Cred ca ati vazut prea multe filme americane. :) Deci femeia refuza sa fie chemata salvarea, isi vede de treaba toata ziua, fara aparat ghipsat, deci agravandu-si conditia si, seara, descopera ca este in stare de urgenta; BTW, in ghips se pune si un membru nefracturat, doar tasat, fiindca asta face vindecarea mai eficienta. Poate impiedicata cum e, o mai fi caznad de cateva ori pana seara!
Eu cred ca deja a discutat cu un avocat, care a si trimis-o la urgente. Numai ca e prea tarziu.

Alte discuții în legătură

Accident in farmacie florio florio Mama mea a cazut pe scari intr-o farmacie din Bucuresti,avand o laceratie la cap necesitand o operatie (copci) ,fractura craniala si alte hematome pe corp,fiid ... (vezi toată discuția)
Accident de munca armet armet Buna ziua, Am suferit un accident de munca (fractura de sold) in urma unei cazaturi la locul de munca (alunecare pe gheata) .Am fost operat si acum sunt in ... (vezi toată discuția)
Despagubiri materiale si morale accident de munca teo55 teo55 Buna seara! In ianuarie 2015 am fost accidentat involuntar de catre un coleg de munca. A alunecat pe gheata, m-a lovit cu o scula peste gura rupandu-mi un ... (vezi toată discuția)