avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cote la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cote la mostenire

Buna ziua. As avea o nelamurire. De curand a murit bunicul meu. Cu un an in urma a murit si mama bunicului meu. Din cauza problemelor financiare bunicul nu a reusit sa faca succesiunea chiar daca era unic mostenitor. Acum dupa ce el a decedat bunica va trebui sa fava dezbaterea modtenirii. Impreuna au 2 copii. Succesiunea bunicului era pentru un apartament de 2 camere. Ce cote are bunica mea si cei doi copii la acel apartament?
Dar la casa unde proprietar este bunica mea si bunicul? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Necunoscut1996 , utilizator 17:10, 5 Ianuarie 2018
Buna ziua,
La dezbaterea succesiunii strabunicii (daca strabunicul era decedat dinainte si bunicul era unicul mostenitor) atunci doar acela mostenea tot.
de pe urma bunicului sunt mai multi mostenitori.
a. Bunuri proprii ale bunicului (cele din mostenirea de la strabunica sau realizate inainte de dasatorie) se imaprt astfel:
- bunica 1/4 si
- copiii celor doi impart in parti egale 3/4
b. Bunuri realizate de bunica si bunicul in timpul casatoriei;
- bunica 5/8 din INTREG
- copiii impart in parti egale 3/8 din INTREG.
Dar daca bunica mea dovedeste ca apartamentul strabunicii este cumparat de ea si bunicul meu tot aceiasi cota ramane?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa persoana decedata Andrea9631 Andrea9631 Buna ziua, In 2008 decembrie 21 a decedat bunicul meu iar la 3 zile dupa, in 24 decembrie a decedat si tatal meu. Cand s-a facut mostenirea dupa bunicul ... (vezi toată discuția)
Exista vreo posibilă moștenire? Dariuscosmin Dariuscosmin Buna ziua, tatăl meu a plătit taxele și impozitele la primărie pentru bunicul meu decedat în \'99 dar nu sa facut succesiunea, între timp a murit și ... (vezi toată discuția)
Cum se împarte masa succesorală după decesul unui văduv cu copii, recăsătorit? Beea beatrice Beea beatrice Buna seara am si eu o intrebare...bunica a murit inaintea bunicului si aveau 3 copii si o casa construita împreună.bunicul sa recasatorit cu o doamna care a ... (vezi toată discuția)