avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprire unuor pensionari in urma unui proces civil
Discuție deschisă în Executare silită

Proprire unuor pensionari in urma unui proces civil

Buna ziua, parintii mei, pensionari au fost parte parata intr-un proces civil ca au refuzat da isi dea acordul de a se face un cabinet stomatologic la etajul inferior. In urma apelului au pierdut si acum au primit instiintare de executare silita. Va rog sa imi spuneti care este suma lunara pe care li se poate pune proprire din pensie. Mentionez ca nu au alte venituri. Cu multumiri,
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
Uncivil, utilizator
Cel mai recent răspuns: Uncivil , utilizator 12:33, 6 Ianuarie 2018
Buna seara
Daca au doar o poprire atunci cate 1/3. Daca au mai multe atunci se poate merge pana la 1/2.
Banuiesc ca este vorba despre cheltuielile de judecata.

Art. 409-cod.proc.civ
(1)Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a)până la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlul de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b)până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Detalii: [ link extern ]
Da, sunt cheltuielile de judecata. Au 15 zile sa conteste. Care ar fi metodele de a opri o executare judecatoreasca? Multumesc!

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Trebuie sa conteste executarea silita in instanta in termen de 15 zile si sa notifice executorul judecatoresc despre actiune.

Gasiti informatii despre si cum se poate intrerupe o executare silita la link-uri de mai jos

-document postat pe portalul instantelor de judecata
[ link extern ]

-model contestatie executare silita -portal.just.ro
[ link extern ]

[ link extern ] /

[ link extern ]

Multumesc! O zi frumoasa!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita claudiud claudiud Buna ziua! Mai pot face ceva pentru a opri executarea silita daca au trecut 15 zile de la primirea somatiei de executare? Si inca o intrebare: Mi ... (vezi toată discuția)
Venit minim garantat pop sorin pop sorin Buna, in speta un debitor (persoana fizica) are de achitat suma X ...executorul judecatoresc a procedat la blocarea conturilor. [b]Intrebare[/b]: ^ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita gabrielahanganu gabrielahanganu am o intrebare vis-a-vis de executarea silita si anume porpirea veniturilor salariale: eu am venitul minim pe economie pt studii superioare,(1200 lei brut ) si ... (vezi toată discuția)