avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme bloc fara asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme bloc fara asociatie de proprietari

Buna seara,
Ma numesc Mihai Andrei si locuiesc intr-un bloc al carui locatari refuza sa infiinteze asociatie de proprietari. Rolul de administrator si l-au asumat 2 proprietari care doresc sa faca totul dupa bunul plac, reusind sa ii convinga pe restul proprietarilor cu diferite povesti. Eu, impreuna cu inca unul dintre proprietari, suntem pro asociatie, indiferent de faptul ca se maresc cheltuielile cu intretinerea sau nu.
Intrebarea mea este urmatoarea: In cazul in care refuz sa platesc contributiile pana la infiintarea asociatiei, nefiind de acord cu diferite sume impuse de ei, exista vreo posibilitate legala pentru ca ei sa actioneze impotriva mea? Repet, nefiind asociatie de proprietari, nu se elibereaza chitante pentru nici o cheltuiala (intretinere, lumina, etc). Tot ce se plateste se plateste fara nici un act la mana.

Va multumesc si va doresc o seara frumoasa.
Cel mai recent răspuns: MihaiAndrei1988 , utilizator 15:09, 8 Ianuarie 2018
Traiul in comun in bloc nu este uneori pe atat de linistit pe cat ne-am dori
Nu este de preferat sa nu achitati obligatiile lunare de intretinere deoarece in timp puteti realiza un debit care sa genereze penalitati
Incercati sa sensibilizati ceilalti proprietari,detaliati avantajele infiintarii asociatiei de proprietari
Angajati persoane atestate profesional care sa exercite responsabilitatea de administrator de imobil
In speta dv daca persoanele care si-au asumat responsabilitatea sa exercite functia si atributiile de administrator de imobile fara atestat profesional,fara a detine incheiat raport juridic de munca cu asociatia de proprietari,fara a elibera documente justificative pentru sumele percepute,cam greu pot fi verificati pentru activitatea desfasurata
Desfasurati demersuri pentru intrare in legalitate

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact asta incerc sa fac ... sa intram in legalitate. Insa, din pacate, 90% dintre colocatari nu sunt de acord. Motivul? Cheltuieli extra pe care prefera sa nu le faca. De ce sa platim pe altcineva sa isi bata capul cu problemele blocului cand putem sa ne scoatem noi ochii ca chiorii pentru tot felul de prostii. Prima data ca primul "administrator" a furat, dupa aceea ca urmatorul este incapabil si asa mai departe. Am ajuns sa regret faptul ca am cumparat un apartament si nu o casa la curte.
On topic ... oricat as incerca sa vorbesc cu restul vecinilor, toti sunt pe aceeasi lungime de unda ca si mai sus mentionatul.
Va multumesc pentru contributie si sfaturi. O zi buna in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli comune asociatie de proprietari alcaz alcaz Poate fi scutita o persoana de plata unor cheltuieli comune la asociatia de proprietari daca nu locuieste in apartamentul sau (fiind singurul locatar), care ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor comune la as.de proprietari noane noane Am un apartament in care nu locuieste nimeni ,si lunar apar cu cheltuieli la asociatie pentru lift,lumina pe scara,curatenie si culmea sumele sunt egale pentru ... (vezi toată discuția)
Daca o persoana pleaca in strainatate mai plateste salariu pentru servicii catre asociatie? tiberius2019 tiberius2019 Buna ziua, Avem un caz al unui proprietar plecat in strainatate. La Asociatia de Proprietari, fiecare proprietar plateste cheltuielile pentru consumul de apa ... (vezi toată discuția)