avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Autorizație liberă practica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Autorizație liberă practica

Buna!!
Am absolvit anul trecut Facultatea de Biologie in cadrul Universității din Bucuresti si as dori sa profesez in domeniu doar ca nu imi este clar ce-s cu autorizația de liberă practica, certificat de malpraxis si membru nu mai stiu pe unde. Stie cineva sa imi dea mai multe detalii? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Sunrunner , utilizator 21:03, 6 Ianuarie 2018
Furnizati mai multe date despre ce doriti sa faceti, presupun ca pe o firma proprie.
Daca doriti sa fiti profesor de biologie sau angajat al unei gradini botanice nu aveti nevoie decat de diploma.
Potrivit art. 3 alin. 1 din Legea 460/2003, exercitarea profesiunilor de biochimist, biolog şi chimist în sistemul sanitar se face pe baza autorizaţiei de liberă practică, care se acordă de Ministerul Sănătăţii pe baza următoarelor acte:
a) diplomă eliberată de o instituţie de învăţământ superior de profil biochimic, biologic sau chimic, recunoscută de lege;
b) certificat de cazier judiciar;
c) certificat de sănătate;
d) avizul Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor.

Potrivit art. 3 alin. 2 din Legea 460/2003, exercitarea profesiunilor de biochimist, biolog şi chimist în unele laboratoare din sistemul sanitar se face şi pe baza certificatului de acreditare, care se acordă de Ministerul Sănătăţii pe baza următoarelor acte:
a) autorizaţie de liberă practică;
b) adeverinţă de salariat;
c) cerere-tip;
d) avizul Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor.

De mutat la PFA sau la Dreptul Muncii.
Uitati-va pe adresa asta [ link extern ]
Mergeti sau sunati si la Ordinul Biologilor, Biochimistilor si Chimistilor din Romania si intrebati si acolo ce va trebuie pentru ca cererea pentru eliberarea autorizatiei de libera practica o luati de la ei.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de efectuarea garzilor in unitatile sanitare publice cu profesiunile de biologi, biochimisti si chimisti feherviolam feherviolam Buna seara ! Doresc sa va intreb, care Lege in vigoare si cu ce articol reglementeaza obligativitatea efectuarii garzilor in unitatile sanitare publice de ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa deschid un cabinet de kinetoterapie? doinaliliana20 doinaliliana20 Am terminat facultatea si master de kinetoterapeut-ANEFS Bucuresti, am drept de libera practica, am 4 ani experienta la o policlinica unde am lucrat cu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de libera practica iuliagabudean iuliagabudean buna seara as avea si eu o nelamurire daca se poate:eu am terminat in 2011 asistent medical generalist,iar pana in prezent nu am lucrat in domeniu deoarece am ... (vezi toată discuția)