avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Litigiu de munca
Discuție deschisă în Executare silită

Litigiu de munca

Buna ziua , nu stiu cum ar trebui sa calculez salariile indexate si majorate si toate celelalte drepturi de care ar fi beneficiat angajatul???? Cine ar putea sa mi facă un calcul corect un executor judecătoresc sau un expert contabil? Salariul a fost 2000 net pe ani 2016 respectiv 2017 , ani pt care trebuie sa fac acest calcul.Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:37, 14 Ianuarie 2018
Încheierea instanței de executare va cuprinde arătarea titlului executoriu pe baza căruia se va face executarea, suma, atunci când aceasta este determinată sau determinabilă, cu toate accesoriile pentru care s-a încuviințat urmărirea, când s-a încuviințat urmărirea silită a bunurilor debitorului și modalitatea concretă de executare silită, atunci când s-a solicitat expres aceasta. În cazul în care prin titlul executoriu au fost stipulate ori acordate dobânzi, penalități sau alte sume, care se cuvin creditorului, fără să fi fost stabilit cuantumul acestora, ele vor fi calculate de executorul judecătoresc, potrivit legii. De asemenea, executorul judecătoresc, la cererea creditorului, poate actualiza valoarea obligației principale stabilite în bani, indiferent de izvorul ei, potrivit criteriilor cuprinse în titlul executoriu. În cazul în care titlul executoriu nu conține niciun asemenea criteriu, executorul judecătoresc va proceda, la cererea creditorului, la actualizare în funcție de rata inflației, calculată de la data când hotărârea judecătorească a devenit executorie sau, în cazul celorlalte titluri executorii, de la data când creanța a devenit exigibilă și până la data plății efective a obligației cuprinse în oricare dintre aceste titluri. Dacă titlul executoriu nu cuprinde dobânzi, penalități sau alte sume, însă ele se cuvin de plin drept creditorului, potrivit art. 1.535 din Codul civil sau altor dispoziții legale speciale, acestea vor fi stabilite de către instanța de executare la cererea creditorului, prin încheiere dată cu citarea părților. Pentru sumele stabilite prin aplicarea normelor de mai sus, încheierea instanței de executare sau a executorului judecătoresc constituie titlu executoriu.
Ultima modificare: Duminică, 14 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere civila mmp mmp In cazul unei cereri de executare silita pentru neplata unui credit, Judecatoria emite o Incheiere civila prin acre dispune executarea silita, notificand suma ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu gabi.nico gabi.nico Buna ziua, am o poprire pe salariu, la care am facut o intelegere de plata. Problema mea e ca nu inteleg suma pe care o am de plata: am primit o incheiere de ... (vezi toată discuția)
Executare silita apeiron2 apeiron2 Daca sunt excuta silit si deja platesc in urma popririi pe salar de doi ani, suma pe care trebuie sa o achit este cea evidentiata de instanta , sau la aceasta ... (vezi toată discuția)