avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare

Buna ziua tutror,am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu niste imformatii.Mama mea are o casa care ii revine de la mamaie pt ca a murit si este singura mostenitoare..problema este ca nu are acte pe casa.proprietarul este inca mamaie..am inteles ca se dezbate mostenirea sau ceva de genul..Mi-as dori daca stie cineva sa ma indrume exact ce ar trebui sa fac ca sa trec casa pe numele mameisi aproximativ cat ma costa toata treaba asta sa fie totul in regula ,legal..Asta in prima faza..Dupa ce reusesc sa o fac pe mama proprietareasa cu acte in regula as vrea sa ma apuc de casa la modul sa o fac locuibila,deoarece este o casa veche batraneasca din chirpici si paianta si se darama pe zi ce trece .. in principiu as vrea sa demolez si sa construiesc ceva nou poate chiar cu mansarda dar am inteles ca facand treaba asta in mod legal m-ar costa foarte foarte multi bani cu plan urbanistic si autorizatii etc.. invers pentru a o reconsolida tot trebuie sa cheltui destul de multi bani dar am inteles ca ar fi mai ieftin .. care ar fi varianta optima ?Daca exista cineva prin userii siteului care s-a confruntat cu situatia asta sa ma invete si pe mine ce ar trebui sa aleg sa fac.. Va rog din suflet sa ma ajutati cu o parere,cu un sfat si va multumesc anticipat !!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:01, 13 Ianuarie 2018
Incepeti cu o vizita la notarul din sat, acolo trebuie facute primele demersuri fara de care nu puteti trece mai departe. Bafta multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama este moștenitoarea casei bunicii dar încă nu are acte. pot construi o casă nouă în locul celei vechi? AntoniaSiLuca AntoniaSiLuca Buna ziua tutror,am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu niste imformatii.Mama mea are o casa care ii revine de la mamaie pt ca a murit si este singura ... (vezi toată discuția)
Ce despagubiri se pot cere pt utilizarea fara drept a unei proprietati? dinumarcel dinumarcel Am achizitionat un teren intr-o localitate langa Bucuresti. Pe teren exista o casa darapanata si suprafata de teren aferenta. Au existat mai multi mostenitori ... (vezi toată discuția)
Terenul pe care vreau sa il cumpar are o casa cu alt proprietar ContSters304424 ContSters304424 Buna ziua. Locuiesc in Bucuresti dar vreau sa cumpar un teren la tara unde imi sint rudele si sa construiesc acolo o casa. Terenul este in regula dar pe el se ... (vezi toată discuția)