avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De cine se poate face deshumarea dupa 7 ani?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De cine se poate face deshumarea dupa 7 ani?

Buna seara,

Sotul meu a decedat in urma cu 4 ani si este inmormantat in localitatea in care am locuit impreuna pe timpul casatoriei. Avem impreuna doi copii majori. Parintii lui (socrii mei) vor sa-l deshumeze dupa 7 ani si sa-l mute in localitatea in care locuiesc dansii. Intrebarea mea este daca pot face asta fara acordul meu si al copiilor?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:04, 6 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deshumarea poate fi solicitata de catre oricare persoana care detine relatii de rudenie cu defunctul
Un element esential il reprezinta inclusiv acela referitor la titularul locului de inhumare
Daca socrii dv detin calitatea de concesionari ai locului de inhumare unde este inmormantat fiul acestora au calitatea sa solicite deshumarea
Gasiti detalii relevante Regulament tip privind administrarea cimitirelor si crematoriilor localitatilor din 25/06/1982 publicat in BOF nr. 67 - 11/03/1983

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să-mi reînhumez soțul în bucurești. În ce condiții pot face asta? Placinta8 Placinta8 Cum as putea sa mut sicriul cu sotul meu dintr-o comuna, in locul de veci din Bucuresti. Am fost victimele unui accident rutier. Sotul meu a murit pe loc, la ... (vezi toată discuția)
Deshumarea este obligatorie? MaariusT MaariusT Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Au trecut 7 ani de la inhumarea unei rude de-ale mele in Bucuresti, iar de inhumare/inmormantare s-a ocupat un ... (vezi toată discuția)
Soțul meu, decedat de 11 ani, a fost înmormântat la momentul respectiv de fratele lui, în locul său de veci. cum pot să-l aduc în mormântul familiei noastre? EuMira EuMira Soțul meu e decedat de 11 ani. Fratele lui avea loc de veci si l-a înmormântat acolo. Intre timp si eu am cumpărat un loc de veci si as vrea sa-l deshumez ... (vezi toată discuția)