avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am vreo sansa sa-mi fie recalculata pensia la cerere deoarece suspicionez ca s-a gresit ceva la calcul. Am iesit la pensie in 2010 in baza legii nr19/2000 cu o pensie de 617 lei iar in prezent am 840.Mentionez ca am terminat Institutul de Marina Mircea cel Batran din Constanta cu specializarea Electromecanica .Am lucrat ca electrician bord din 1976-1994 la compania NAVROM Constanta si apoi la o alta societate ca inginer si din 2000 ca Ofiter electrician maritim la aceeasi companie..Am stagiul de cotizare de 39 ani,11luni si 15 zile.Am iesit la pensie la 56 ani la care au fost adaugati 7ani din grupa 1 de munca deci dupa legea atunci in vigoare la limita de varsta.Intrebarea este ,pot cere recalcularea pensiei? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dimi Martha , utilizator 20:48, 10 Ianuarie 2018
Daca nu au trecut 30 zile de la primirea deciziei de pensie puteti formula contestatie.
Multumesc,dupa cum v-am spus data iesirii la pensie esye 2010 ,eu intrebam daca exista o ,,portita"legala de recalculat .In prezent am un contract de munca si din imformatiile obtinute stiu ca pot cere recalcularea adaugand perioada lucrata.Ce nu stiu ,se recalculeaza tot dau nulai lunile lucrate?

Daca nu au trecut 30 zile de la primirea deciziei de pensie puteti formula contestatie.

Se recalculeaza doar pentru stagiul adaugat,.
Lurat dupa pensionare.
Daca aveti probe ca ceva este in neregula faceti cerere de revizuire in baza art.107(1) si (2) din ,legea 263/2010
Carp Mircea a scris:

Se recalculeaza doar pentru stagiul adaugat,.
Lurat dupa pensionare.
Daca aveti probe ca ceva este in neregula faceti cerere de revizuire in baza art.107(1) si (2) din ,legea 263/2010

Va multumesc,probe nu am dar mi se pare anormal ca dupa un stagiu complet de cotizare si o perioada destul de mare de munca pe diverse nave maritime ca of electrician maritim pensia sa fie asa de mica.Stiu ca ma pot adresa in instanta dar nu-mi permit financiar.Am mai aflat ca ar exista un alineat de lege care stipuleaza ceva referitor la marimea motoarelor navelor pe care ai lucrat si care pot fi adaugate la calculul pensiei dar nu gasesc legea sau oug -ul sau altceva care sa ma lamureasca..Va multumesc pentru rabdare si bunavointa

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie - grupe munca Elenastef49 Elenastef49 De ce nu se recalculează pensiile pentru grupa de munca indiferent de domeniu in care a lucrat? Am lucrat 14 ani grupa 1 si 9 ani grupa 2 in chimie pe ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa i de munca nicu55 nicu55 Buna ziua ,va rog sa-mi spune-ti si mie daca sunt pensionat limita de varsta Gr.1,beneficiez de marirea pe care a anuntat-o Guvernul ca se aplica incepand cu ... (vezi toată discuția)
Grupa ii-a de munca Mircea G Leran Mircea G Leran 24 de ani si 5 luni in grupa II-a de munca ...beneficiez de vreo marire la pensie, 37 de ani de munca. Multumesc (vezi toată discuția)