avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... yahoomessenger in instanta civila.
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

yahoomessenger in instanta civila.

Buna ziua,
As vrea sa va cunosc parerea in legatura cu posibilitatea folosirii unei convorbiri pe msn ca proba intr-un proces de divort. Convorbirea se afla in arhiva si este intre cei doi ,,combatanti"
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 09:41, 5 Noiembrie 2009
Cum vedeti administrarea probei?

- o cercetare la fata locului, aducand un laptop judecatoarei si deschizand arhiva respectiva?
- depunerea unor print screen -uri ale discutiei?
- expertiza informatica?

Sunt lucruri la care dumneavoastra, singur sau mai ales impreuna cu avocatul care va reprezinta ar trebui sa reflectati pentru ca va pot crea problemeprocedurale. Pentru a depasi aceste dificultati sugerez sa incercati varianta culpa comuna sau divort prin acord, ambele sunt mai rapide si elegante.
Ma gandeam la depunerea unor print screen-uri, care coroborate cu declaratiile martorilor sa dovedeasca o anume intentie (o fapta premeditata).
cu print screenurile aveti cel putin 2 probleme:

- cum demonstrati ca id ul "xyz" apartine anumitei persoane? la interogatoriu s-ar putea sa nege dar ati putea aduce un tert care sa confirme ca a purtat o discuie online cu persoana respectiva care folosea identitatea "xyz"

- cum demonstrati ca acele printscreenuri nu au fost editate? chiar daca aceasta proba ar parea sa apartina celui care contesta imaginile, dumneavoastra trebuie sa prezentati instantei o proba solida, iar printurile si nu numai pot fi modificate dupa bunul plac, cu o oarece pricepere

legally a scris:

In vremurile noastre, ar trebui sa se tina cont si sa fie admise astfel de mesaje.Fiindca ele inlocuiesc scrisorelele din alte vremuri. Atunci ele erau inscrisurile de la dosar, acum , le- a luat locul mess-ul...Daca ar reiesi cu claritate din continutul lor date care sa nu puna la indoiala identitatea celor 2 si relatia pe care o au ... ar putea fi luata in considerare.Totul este ca instana sa o aprobe si sa o analizeze...insa ,intr-adevar, martorii sunt ,,cheia".
Propuneti si aceasta proba ,daca tot o detineti. Aveti insa grija sa nu fiti acuzat de ,,violarea secretului corespondentei" .Pana la urma , era o discutie privata , iar teoretic nu aveati dreptul sa umblati acolo.

E cam riscant sa deschidem Cutia Pandorei in lipsa unor reglementari clare privind Internetul.
1. judecatorii nu sunt deloc pregatiti si in tema cu problemele speifice Internetului
2. astfel de probe sunt foarte usor de falsificat.
E foarte tentant sa accepti asa ceva, dar mare grija cum folositi astfel de arme, pt ca al doilea tais poate fi foarte amenintator.
Sunt de alta parere. Daca aceasta conversatie s-a efectuat de pe computerul domnului si acesta poate dovedi cu factura ca este proprietatea lui personala nu a comis nici o greseala uitandu-se pe arhiva...si mai mult decat atat chiar daca contul era al sotiei si l-a lasat nesupravegheat sau sotul cunostea parola...iar e greseala dumneaei.
E ca si cum as gasi un inel pe strada si nu-l iau de frica sa nu ma dea in judecata proprietarul inelului ca am pus mana si l-am ridicat....
Deci puteti folosi convorbirile in instanta cu o singura conditie...sa vrea sa vi le ia in considerare...ramane la latitudinea presedintelui completului de judecata.
Reglementari exista cu privire la internet si altele ...dar sunt facute de asa maniera ca lasa loc de intors...depinde de cum se pune problema...si cum se interpreteaza legea...
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
Gabriela Mitroi, Manager de securitate

Alte discuții în legătură

Arhiva yahoo messenger - proba sau nu in instanta? xuser xuser La prima vedere oricine e tentat sa zica ca nu constitue proba in instanta, pentru ca orice se gaseste pe calculatorul cuiva poate fi modificat.Cu un program ... (vezi toată discuția)
Teapa pe okazii.ro express24 express24 Am primit o teapa \"in stil mare\" pe okazii.ro . Am vorbit cu un baiat pentru a face schimb de telefoane . El sta intr-un oras iar eu in alt oras , asa ca am ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei electronice oana ristea oana ristea Buna ziua, Am descoperit zilele trecuta ca mi-a fost postata pe un blog o conversatie privata (de pe yahoo messenger). As dori sa stiu daca poate fi ... (vezi toată discuția)