avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trimis acasă de la muncă fără nicio explicație
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trimis acasă de la muncă fără nicio explicație

buna . am lucrat la o fabrica un an si 7 luni .
in sfarsitul lunii noiembrie am cerut in data de 24 am cerut concediu fara plata o luna . In data de 3 ianuarie am intrat la lucru in schimb de noapte . A doua noapte cand am intrat maiestrul a venit la mine si a spus ca a vorbit cu seful si a spus ca nu mai am ce cauta acolo . M-a trimis acasa fara motiv . Nu am semnat nici o foaie nimic .
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:10, 9 Ianuarie 2018
1. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

2. Din doctrina :
În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi plata de despăgubiri. (Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 573)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz colaborare hipermarket georalu1979 georalu1979 Lucrez ca mercantizor într-un hipermarket. Astăzi când am venit la serviciu am fost întâmpinat de către organele de control la acces angajați și mi sa ... (vezi toată discuția)
Care sunt situațiile dacă angajatorul nu ma mai primește la ... Ion vreme Ion vreme Care sunt situațiile dacă angajatorul nu ma mai primește la munca,am un contract de munca pe perioada nedeterminata la acest angajator De 3 ani,ma duc pur ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre plangere mamica_mama mamica_mama In 22 octombrie 2013, mi s-a spus sa nu ma mai prezint la locul de munca, conlcuzionand ca am fost concediata, pe motivul ca nu am decongelat un frigider cu ... (vezi toată discuția)