avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie executare fost proprietar
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie executare fost proprietar

Buna ziua. Sunt unicul proprietar al unui apartament de mai mult de 3 ani. Am cumparat apartamentul cu credit, deci toate actele au fost verificate de banca si sunt sigura ca sunt corecte.

Recent am primit o somatie de executare silita pe numele unui mai vechi proprietar (nu cel de la care am cumparat eu), pe care nu l-am cunoscut niciodata, nu am datele lui de contact, dar presupun ca nu si-a modificat adresa de domiciliu.

Somatia include si cateva randuri despre regulile de executare silita la domiciliu, care ma cam ingrijoreaza.
Intrebarea mea este, daca eu apar in acte, inclusiv in cartea funciara, ca unic proprietar al apartamentului, poate sa vina executorul judecatoresc cu politia si sa intre in casa fara acordul meu?

Ma gandesc sa trimit un mail executorului si sa il informez ca persoana pe care o cauta nu mai e proprietar/nu mai locuieste la adresa asta, si nici nu am datele lui de contact.

Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:31, 11 Ianuarie 2018
Pai vedeti? Ne-ati pus pe o pista gresita de la inceput, cu textul "Ma gandesc sa trimit un mail executorului ..." din primul dvs mesaj.

Acum, ca ati facut importanta precizare, va recomand sa ignorati scrisorile/somatiile/notificarile si orice alte hartiute de acest gen sosite de la firme de recuperari si sa va vedeti de treburile dvs zilnice. Nu este cazul sa le trimiteti nimic. Abia cand veti primi o somatie de la un executor judecatoresc puteti sa va ridicati un mic semn de intrebare. Pana atunci, multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperare datorii kamaya27 kamaya27 Buna ziua, Sunt proprietara unui imobil de un an si jumatate si se pare ca fostii proprietari au avut datoii la banci. mentionez ca apartamentul nu a fost ... (vezi toată discuția)
declină soluţionarea cauzei poparelu poparelu Buna ziua va rog sa ma ajutati sa inteleg termeni judecatoresti. Am avut un card bancar care am crezut ca am terminat dar nu sa inchis. Am fost trimis in ... (vezi toată discuția)
Executare silita lgligor lgligor Am primit de la [firma de recuperari creante]un plic cu titlul de executare silita. In acest caz este vorba de o datorie la [ sc nebancara], care nu este ... (vezi toată discuția)