avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Aplicare ordonanta 4/2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Aplicare ordonanta 4/2017

Avand in vedere modificarea codului fiscal, oare mai este valabila ordonanta 4/2017? care spune ca (1) Pentru persoanele prevăzute la art. 136 lit. c), baza lunară de calcul pentru contribuţia de asigurări sociale o reprezintă suma câştigurilor brute prevăzute la art. 139, realizate de persoanele fizice care obţin venituri din salarii sau asimilate salariilor asupra cărora se datorează contribuţia individuală. Cel putin salariu minim pe economie
Tinand cont ca toata povara este in sarcina salariatului nu vad rostul angajarii de persoane cu timp partial daca oricum contributiile se raporteaza la salariul minim.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Persoană fizică înregistrată fiscal și angajată cu cim cu timp parțial. poate plăti angajatorul contribuția proporțional cu timpul lucrat? mirela.onciu mirela.onciu Ca persoana fizica inregistrata fiscal si in acelasi timp si salariat cu timp patial 2 ore, pot sa optez din 2018 prin declaratia 600 sa platesc contributia la ... (vezi toată discuția)
Contributii societate incepand cu 01 aug 2017 Daliborka Daliborka Buna ziua Va rog imi puteti spune, avem angajat un student cu 1 ora/zi (5 ore pe saptamana) incepand cu 01 aug 2017 , contributiile datorate de angajator se ... (vezi toată discuția)
Cas si cass pt. part time Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Aud la tv: \"incepand din 1 aug., salariatii cu contract part time vor plati mai mult pt. CAS si CASS, aceste contributii fiind calculate pentru ... (vezi toată discuția)