avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de neconcurenta indemnizatie si prejudiciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de neconcurenta indemnizatie si prejudiciu

Angajatul unei firme de vânzări produce un prejudiciu companiei printr-un accident auto de aproximativ 35.000 RON.

În contractul de muncă există clauza de neconcurență care specifică următoarele:

1. Angajatul după încheierea contractului nu va putea desfășura sau deține funcții în companii care se ocupă cu o serie de activități bine determinate.
2. Compania va plăti angajatului în primle 6 luni de la încheierea contractului de muncă 50% din salariu sub formă de indemnizație.

Situație: După accident angajatul și-a dat demisia, iar în ziua în care clauza de neconcurență a intrat în vigoare, compania i-a trimis o notificare conform căreia îți rezervă dreptul ce reiese din această clauză să nu mai plătească îndemnizația de 50% pe cele 6 luni deoarece intenționează să-și recupereze prejudiciul cu aceasta.

Întrebare: Clauza de neconcurență din contractul de muncă la care face apel notificarea nu specifică alte elemente decât cele prezentate aici. Există posibilitatea ca firma să ia această măsură sau în cazul în care nu primește banii clauza de neconcurență devine nulă?

Mulțumesc

Alte discuții în legătură

V-as ruga sa ma ajutati... Demisionez de la locul de munca actual. Momentan lucrez la o firma care are acelasi patron cu firma la care am lucrat din 05.04-10.04. Domeniile erau ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate abuziva gavroche_76 gavroche_76 Buna ziua. Patronul meu doreste sa semnam un act aditional la contractul individual de munca in care se specifica: ..... angajatul nu are voie sa se ... (vezi toată discuția)
Angajament de confidentialitate cu clauza de neconcurenta fdragan fdragan Buna ziua, Vreau sa va intreb in ce masura un angajator poate pretinte plata sumei de 50.000 de euro in cazul urmator: Am fost angajat al unei firme in ... (vezi toată discuția)