avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributii angajat pensionar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributii angajat pensionar

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca mai este valabila exceptia la plata contributiilor in cazul pensionarilor la limita de varsta care au doar un contract de munca pe perioada determinata cu timp partial de 4 ore? Anul trecut contributiile se plateau la venitul brut nu la minimul pe economie. Acum le plateste angajatul dar vreau sa stiu la ce nivel? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 18:58, 13 Februarie 2018
nu platiti fiind pensionar contributia la asigurarile sociale in procent de 25% aplicata asupra salariului brut! este exceptie, in rest celelalte sanatate si impozit pe venit se retin la venitul brut.
Anul trecut se platea contributia la asigurarile sociale, doar contributia la somaj nu se platea. Conform carei legi este scutit anul acesta la plata contributiei la asigurarile sociale?
Multumesc.
Este valabil si pentru pensionari de invalid gr 3 care lucreaza part time cu 4 ore ? CAS e obligatorie sau optionala ?


Monica Miron a scris:

nu platiti fiind pensionar contributia la asigurarile sociale in procent de 25% aplicata asupra salariului brut! este exceptie, in rest celelalte sanatate si impozit pe venit se retin la venitul brut.

Este valabil si pentru pensionari de invalid gr 3 care lucreaza part time cu 4 ore ? CAS e obligatorie sau optionala in cazul lor?
din pacate se retine CAS la contractele part time pentru pensionari de gr.3

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cei cu pensie de boala 4 ore trebuie sa plateasca sau nu cas la 8 ore? CARPENSIONARI CARPENSIONARI Conform legislatiei in vigoare, cei care lucreaza doar 4 ore trebuie sa plateasca CAS Societate pentru 8 ore. In lege nu se specifica daca cei cu pensie de ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale obligatorii pentru angajatori salariati norma partiala NegoitaMaria NegoitaMaria As dori sa aflu daca, pentru o persoana pensionata de boala gradul III cu drept de munca de 4 ore , se platesc din luna august 2017 contributii sociale ... (vezi toată discuția)
Impozit salariu Merg Merg Buna ziua,în cazul unui pensionar gr 3 angajat cu 4 ore,CAS,CASS se platesc la norma întreaga sau la jumatate?Multumesc! (vezi toată discuția)