avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Personal care beneficiaza de prevederile art. II lit e ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Personal care beneficiaza de prevederile art. II lit e din Legea nr. 274/2017

Va rugam sa ne comunicati un punct de vedere cu privire la aplicarea art. II lit. e din Legea nr. 274/2017, respectiv daca majorarea de 30% se aplica personalului administrativ din institutiile de spectacole aflate in subordinea consiliilor locale sau judetene care nu a beneficiat de majorari salariale conform OUG nr. 2/2017.
Mentionam ca prin OUG 2/2017, art. 1 alin.1,, s-a acordat o majorare de 20% incepand cu luna februarie 2017 personalului din institutiile si autoritatile publice ale administratiei publice locale asa cum sunt definite la art. 2 alin. 1 pct 39 din Legea 273/2006, indiferent de sistemul de finantare si subordonare. De asemenea, conform alin. 4, personalul artistic si tehnic din institutiile publice de spectacole, salarizat conform anexei 4, cap. I lit din Legea 284/2010 a beneficiat de o majorare de 50% incepand cu aceeasi luna.
Prin Legea 274/2017 art. II lit. e, se acorda o majorare de 30% incepand cu luna decembrie 2017 personalului din institutiile publice de spectacole aflate in subordinea consiliilor locale sau judetene, care nu a beneficiat de majorari conform OUG nr. 2/2017.
Intrebarea este: personalul administrativ care a beneficiat de o majorare doar de 20% (majorare de care a beneficiat intreg personalul bugetar) poate beneficia de majorarea cu 30% din Legea nr. 274/2017? Aceasta ar fi o echitate avand in vedere diferentele salariale si faptul ca cele doua categorii de personal fac parte din aceeasi institutie.
In speranta ca ne veti raspunde cat mai curand, va multumim.
Mentionez ca lucrez intr-o institutie publica de spectacole, respectiv un teatru aflat in subordinea consiliului local.

Alte discuții în legătură

Majorare salarială manageri instituţii publice de cultură KopaczKatalin KopaczKatalin Sunt managerul unei instituţii de cultură subordonate Consiliului Judeţean. Consiliul Judeţean a luat hotărârea de a nu acorda majorările salariale de ... (vezi toată discuția)
Majorare venituri salariale institutii de spectacole si concerte, incepand cu luna decembrie 2017. Anisoaramacor Anisoaramacor Conform prevederilor Legii nr.274/decembrie 2017, se majoreaza cu 30% salariile personalului din institutiile publice de spectacole si concerte, care nu au ... (vezi toată discuția)
Marire salariala patryc74 patryc74 Buna ziua,sunt angajat pe functia de maseur in compartimentul specialitate medicala la un camin pentru persoane varstnice,in decembrie 2016 ni sa majorat ... (vezi toată discuția)