avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Majorare salarială manageri instituţii publice de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Majorare salarială manageri instituţii publice de cultură


Sunt managerul unei instituţii de cultură subordonate Consiliului Judeţean. Consiliul Judeţean a luat hotărârea de a nu acorda majorările salariale de 12%, conform OUG nr. 27/2015, respectiv de 10%, conform OUG nr. 35/2015 managerilor instituţiilor publice de cultură din subordine, pe motivul, că funcţiile de manager sunt funcţii distincte, managerul nu este angajat cu contract individual de muncă şi nu este nici funcţionar public, ca urmare are drept la remuneraţia prevăzută în contractul de management. Menţionez, că în 2010, când legea 118/2010 a prevăzut reducerea cu 25% a salariilor personalului plătit din fonduri publice, managerii instituţiilor culturale nu au reprezentat excepţie, salariul managerilor a fost redus cu acelaşi procent de 25% ca şi a celorlalţi angajaţi, fără niciun act adiţional la contractul de management. Vă rog să vă exprimaţi punctul de vedere referitor la legalitatea deciziei Consiliului Judeţean de a nu acorda majorările salariale.
Cel mai recent răspuns: STAN MARA , utilizator 15:34, 1 Septembrie 2017
Buna ziua,
...situatie similara si la noi.... si majorarea de 20% prevazuta de OUG2/2017 nu ati aplicat-o?
ART. 1/Oug2/2017
(1) Prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, începând cu data de 1 februarie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază/indemnizaţiile de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare 20%- oug 2/2017 la contract management din institutie pb-subordonata cj STAN MARA STAN MARA Buna ziua, Din luna 02.2017 am aplicat majorarea cu 20% pentru tot personalul, inclusiv managerului. Am solicitat la CJ sa ne confirme daca e ok iar acestia ... (vezi toată discuția)
Marire salariala patryc74 patryc74 Buna ziua,sunt angajat pe functia de maseur in compartimentul specialitate medicala la un camin pentru persoane varstnice,in decembrie 2016 ni sa majorat ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent ! - care este nota minima ? cristiannegru cristiannegru La evaluarea finala a managerului in cultura nota obtinuta a fost nota 9,00. Cf. legii, managerul trebuie sa ia la evaluare o nota peste nota 9. Cf. OUG ... (vezi toată discuția)