avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cetatean roman- cetatean ucrainean
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cetatean roman- cetatean ucrainean

Sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc cu prietena mea ucraineanca. Ar exista 1 viziune pe termen scurt si una pe termen lung..
Viziunea pe termen scurt spune : posibilitatea casatoriei in Romania, si ulterior dobandirea nationalitatii romane in 3 ani pentru ea.
Aceasta posibilitate vine, dupa obtinerea vizei de munca pe 3 luni si apoi prelungirea (conf. legii) in functie de perioada contractuala a locului de munca gasit pentru ea.
In acest caz ar fi mai multe intrebari :
-Care ar fi documentele necesare obtinerii vizei, daca sunt taxe si cum /unde se poate face mai exact extinderea perioadei in care ea poate sa fie in Romania?
-Unde se poate realiza casatoria si care ar fi actele ce intervin in ambele cazuri?
--- O mentiune importanta este ca in viitor am vrea sa ne stabilim undeva in afara Romaniei, astfel ca o alta intrebare ar fi: Ar exista o metoda mai rapida , diferita fata decizia de casatorie in Romania si un timp de asteptare de 3 ani pana cand ea poate obtine dubla cetatenie ?---
Viziunea pe termen lung spune : emigrarea intr-o alta tare si ulterior obtinerea unei alte cetatenii, in cazul in care viitoarea mea sotie ar avea 3 cetatenii. Daca ar fi sa consider tarile SUA, Marea Britanie, Germania , ea va trebui sa renunte la una sau mai multe cetatenii?
Care ar fi solutia optima avand in vedere ca timpul trece repede si dorinta de emigra? Ar exista alte tari in care ar fi facilitata situatia noastra?
Multumesc frumos !
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
copy25, utilizator

Alte discuții în legătură

Acordare viza sua coldmountain coldmountain Buna ziua tuturor. Am cunoscut pe cineva, roman plecat in SUA de 20 de ani, are cetatenie americana si canadiana, vine la vara in Romania si si-a exprimat ... (vezi toată discuția)
Viza de lunga sedere Jonny93 Jonny93 Sunt cetatean moldovean, casatorit cu o romanca; Sotia locuieste in Romania. In momentul de fata sunt in Romania. Am intrat cu viza de scurta sedere. ... (vezi toată discuția)
Viza pentru sotul meu cetatean indian IoanaStanciu IoanaStanciu Buna ziua, Sotul meu este cetatean indian, ne-am casatorit in SUA si am reusit acum sa facem si transcrierea in tara, deci suntem legal casatoriti si in ... (vezi toată discuția)