avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil din casatorie romana, nascut in strainatate cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil din casatorie romana, nascut in strainatate cu tata strain

Pe perioada casatoriei incheiata in Romania dintre un roman si o cetateanca moldoveanca, sotia (cetatean moldovean) naste in elvetia un copil cu altul, cetatean elvetian, care recunoastre copilul. Copilul are cetatenie elvetiana si are inscris in certificatul de nastere ca tata pe elvetian si ii poarta numele.
Acum sotii vor sa divorteze in romania. Care este situatia copilului? Oare put divorta la acord sau trebuie mentionat si copilul?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:40, 15 Octombrie 2009
Conform legii romane, copilul rezulatat din casatorie are ca tata pe sotul mamei. Iar regulile care guverneaza casatoria sunt acelea ale tarii in care s-a incheiat. Deasemenea , desfacerea casatoriei . Personal, consider ca ar fi o greseala sa nu fie mentionat copilul si a se ascunde adevarul.
parerea mea este ca nu ar trebui sa ascundeti existenta copilului .
unul dintre soti poate introduce actiunea de divort din culpa comuna sau din culpa celuilalt sot .
instanta competenta este cea din romania, respectiv judecatoria in a carei raza teritoriala au avut ultimul domiciliu comun sotii .
in lipsa acestuia este competenta judecatoria de la domiciliul paratului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria unui cetatean moldovean cu un cetatean roman valyd valyd buna ziua, va rog frumos sa-mi dati un sfat si ajutati-ma. eu sunt moldoveanca, locuiesc in republica moldova, am un copil de 5 anisori care este trecut pe ... (vezi toată discuția)
Divort cetatean roman-cetatean strain, casatorie incheiata in strainatate amsara amsara Buna ziua, ma intereseaza sa aflu dc o casatorie cetatean roman- cetatean strain, incheiata in strainatate si inscrisa in tara poate avea loc si in Romania. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt căsătorită cu cetățean sârb din anul 2006. ... Lena 66 Lena 66 Buna ziua! Sunt căsătorită cu cetățean sârb din anul 2006. În urma căsătoriei avem un băiat născut în anul2007 în Elveția. Menționez ca soțul ... (vezi toată discuția)