avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil pe nume necunoscut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil pe nume necunoscut

La taxe si impozite nu mi-au primit banii pentru respectivul imobil nu se mai afla pe numele bunicii. Bunica de la care am cumparat, in urma cu 2 ani, acest imobil prin contract de V-C ea pastrandu-si uzufruct. Este posibil ca bunica mea, fara sa ma anunte, sa fi vandut altcuiva si sa nu ma anunte?
Se poate face asa ceva?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:14, 12 Ianuarie 2018
Bunica nu putea sa vanda altei persoane fara sa indeplineasca formalitatile de notariat.
Un CVC de acum doi ani, fie si cu uzufruct, nu se putea face de catre bunica. Singurul care putea face vanzare sau donatie erati dvs. Verificati la carte funciara. Scoateti un extras de carte funciara si acolo apare detinatorul de drept al imobilului. Poate exista o eroare la DITL. mai solicitati inca odata , luati contractul , extrasul de carte funciara si solicitati evidenta inscrisurilor de la impozite si taxe locale.
Uzufructuarul nu mai poate sa vanda, numai nudul proprietar o poate face.

Dupa ce ati devenit proprietar ati inregistrat in termen de 30 de zile contractul de v/c la taxe si impozite, ati prezentat extras de CF pentru informare si incheierea pentru intabulare?

Ati platit impozit dupa ce ati devenit nud proprietar?
Multumesc mult pentru raspunsul promt. Stiti cumva de unde se poate elibera cartea funciara? Trebuie sa merg la taxe si impozite in aria sectorului unde se afla imobilul?
Da, dupa ce am facut contractul am fost la taxe si impozite si am declarat.
Da, pe 2017 am platit impozitul fara nicio problema la acel imobil. Doar astazi cand am incercat, mi s-a spus ca nu figureaza nimeni cu numele meu sau al bunicii si ca nu pot plati.
Intrebam, pentru ca, chiar daca am contract de V-C tot imi trebuie procura daca vreau sa il inchiriez/vand. Si ma gandeam, legal, daca persoana isi pastreaza uzufructul inca este in putere sa il vanda oricarei alte persoane.
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
Srb, utilizator
Uzufructuarul nu mai este proprietar dupa ce a instrainat imobilul prin vanzare sau donatie. El are numai un drept de folosinta.

Pentru extrasul de CF pentru informare va prezentati la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara OCPI, cautati OCPI X unde X este judetul sau localitatea de resedinta a judetului, depinde de unde sunteti.
Daca l-ati declarat la taxe si impozite inseamna ca ati aveti extrasul de CF pentru informare primit de la notariat, altfel nu va inregistrau imobilul.
In contractul de v/c aveti nr cadastral, cand faceti cererea la OCPI trebuie sa completati adresa si nr cadastral al imobilului pentru care faceti solicitarea.

Gasiti in linkul de mai jos drepturile uzufructuarului si ale nudului proprietar.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Contract de donatie sau intretinere. jackuzzyyy jackuzzyyy Buna ziua!Am o mama bolnava in grija tatalui si o sora casatorita care nu locuieste cu ei.As dori sa cunosc daca se poate face un contract de intretinere sau ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara pentru informare nety36 nety36 Buna ziua, am nevoie de un extras de carte funciara pentru informare sau orice alt document care sa-mi indice proprietarul de drept al unui imobil Am ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare imobil adighe adighe Buna ziua si bine v-am gasit, Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre ... (vezi toată discuția)