avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se impart datoriile dupa divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se impart datoriile dupa divort?

Eu si sotul meu divortam.Avem un credit pentru nevoi personale, din care am cumparat masina, iar o mica parte din credit l-am investit in apartamentul in care stateam impreuna (noi locuiam cu mama mea).Dupa divort cum se impart datoriile? Daca el ia masina si preia si creditul, mie ar trebui sa-mi dea ceva bani? In afara de pensie alimentara, pentru ca avem un copil impreuna.Pentru a putea obtine creditul mama a girat cu apartamentul.Dupa divort, daca preia creditul poate muta ipoteca?
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 17:22, 16 Octombrie 2009
La actiunea de partaj bunuri comune, se vor imparti numai bunurile dobandite de cei doi soti in timpul casatoriei. Nu am inteles daca apartamentul in care locuiti este bun comun sau este al mamei dvs. Daca este bun comun, se imparte 1/2. Daca este al mamei dvs., se imparte numai valoarea imbunatatirilor aduse imobilului. Pensia alimentara nu are legatura cu partajul bunurilor comune care urmeaza a fi impartite de cei doi soti.
Apartamentul este al mamei mele.
asa dupa cum va spus colega, se pot lua in calcul doar imbunatatirile facute apartamentului, dar si acelea doar cele care pot fi dovedite cu acte, celelalte nu.
Daca va puteti intelege pe cale amiabila,puteti incheia o tranzactie la un birou notarial, prin care sa impartiti bunurile dupa intelegerea pe care o doriti.In acest caz, nu mai este nevoie de proces de partajare a bunurilor.
Si creditul?
In cazul partajului, se vor imparti atat bunurile cat si datoriile (creditul ). Daca ajungeti la o intelegere, puteti face partajul pe cale amiabila , la notarul public sau in cadrul instantei de judecata si la primul termen depuneti tranzactie.
In caz de neintelegere ...se va pronunta instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Partaj Deeamedeea Deeamedeea Buna ziua,am divortat dupa 10 ani de casatorie din care a rezultat fetita care are 6ani si e cu domiciliul la mine,fostul sot a ramas in apartament deoarece e ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament ipotecat anipani anipani Eu cu sotul meu detinem un apartament cumparat cu banii proveniti din vanzarea unui apartament bun propriu al meu detinut inainte de casatorie in procent de ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)