avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma

Buna seara!
Am mare rugaminte sa ma ajutati cu doua informatii:

1. Imi puteti spune va rog cam cat mai costa azi o infiinare firma. Acum vreo doi ani, cu tot cu capital social si declaratii la notari costa vreo 1200 lei, dar cred ca s-au mai schimbat taxele de regsitru
2. daca firma are un asociat strain care nu poate ajunge in tara poate sa-i faca procura celuilalt asociat sa semnaze actele in locul lui?

Va multumesc mult.
R.C.
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 11:06, 2 Decembrie 2009
roxanel a scris:

poate imputernici un avocat sa demareze toate aceste proceduri de infiintare a societatii .
dar actele tot vor trebui semnate de persoana in cauza .
cu atat mai mult specimenul de semnatura , care se da la notar sau la ORC.

El spunea ca poate face declaratiile in Franta la Ambasada (procura speciala, declaratii, specimen de semnatura) se poate?
Se cuvin niste lamuriri pentru a va limpezi informatiile.
1. Asociatul poate da declaratia in Franta, in fata oricarui notar, in ce limba doreste acesta. Declaratia va fi aceea de accept a numirii in functie, plus specimenul de semnatura. Va fi necesar sa o traduceti (daca este in alta limba) la un traducator autorizat care va poate ajuta si cu legalizarea.
2. Va poate imputernici pe dvoastra sau alte persoana care se va ocupa de depunerea actelor la ONRC, la fel, la un notar in Franta si veti proceda la fel ca si cu declaratia.
3. Fiind cetatean roman aveti nevoie doar de pasaportul acestuia, intrucat cazierul fiscal se va obtine pe baza CNP-ului care apare si pe pasaport. Nu intereseaza pe nimeni ce face el in Franta, daca lucreaza sau nu. El constituie impreuna cu dvoastra o persoana juridica romana si ceea ce conteaza este sa nu aiba cazier in Romania. Cazierul se obtine de catre ONRC in baza cererii pe care o veti depune odata cu celelalte acte.
4. In privinta costurilor, daca va ocupati singur de acte, ele se vor ridica undeva la 700 lei, cu tot cu capital social. In plus, veti mai plati la traducator, in functie de tariful acestuia in jur de 150 lei.
Daca o persoana se afla in CIC,poate infiinta o firma cu 2 asociati(el si inca o persoana) fara a fi angajat la firma respectiva?
Buna ziua!
Referitor la act declaratie, dl. mi-a trimis actele autentificate de catre unul din consulii Romaniei la Ambasada din Paris. Am emotii. Sper sa fie OK la Registru. Spuneti-mi, va rog: cererea inregistrare societate comerciala si declaratie model 1 pot fi depuse la ONRC daca mi le trimite din Franta scanate, sau trebui sa le depun in original?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patron strain (usa) mariusgrr mariusgrr Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am un prieten cetatean american care locuieste in USA si nu poate venii in Romania prea des... Exista vreo posibiliate sa ... (vezi toată discuția)
Persoana straina la o societate comerciala. woodblue woodblue Cum poate o persoana straina sa devina asociat al unei Societati Comerciale. Firma este deja deschisa in Romania. Care sunt actele necesare din ambele tari ?? ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl scarla scarla Putem imputernici o persoana fizica din Romania in vederea infiintarii unei societati comerciale?Care ar fi actele necesare?Va multumim mult pentru raspunsuri (vezi toată discuția)