avem o sc in procedura insolventei...sa zicem ca produce pantofi...inregistreaza datorii la soc furnizoare de energie...pt a nu intrerupe curentul ea ii cere incheierea unei ipoteci asupra bunurilor imobile active ale scului ...adminu judiciar si onor jude sindic isi dau acordul pt ca fabrica sa isi continue activitatea doar doar iese din probleme...desi e o solutie care intr o logica simpla pare ok totusi cred ca a transforma un creditor chirografar in creditor privilegiat in defavoarea celorlalti creditori ma pune pe gandit...
buuun...intrebarea e daca debitorul poate in cadrul procedurii insolventei sa-si ingreuneze situatia prin grevarea cu ipoteci a bunurilor sale care in momentul inceperii procedurii erau libere...mai precis...daca poate transforma un creditor care la data inceperii procedurii era chirografar in creditor privilegiat garantat cu ipoteci...e de la sine inteles ca mai exista o lista cu creditori chirografari...
Buna ziua,
In cursul procedurii de lichidare, Judecatorul sindic, la cererea partii interesate, va putea supune dezbaterii tuturor partilor implicate in proces, analizarea tuturor actelor si tranzactiilor efectuate de SC in perioada celor 3 ani prealabili inceperii procedurii.
Urmare dezbaterilor Judecatorul sindic poate solutiona si chestiunea aratata de @ovi_dragomir.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Riscurile insolvente?
camaro
am firma de comert , merge prost, datorii la stat de 50000ron , la furnizori 2500 , stoc de marfa proasta 20000ron ,tva 10000ron , nu mai am angajati ,nu am ... (vezi toată discuția)