avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale speta interesanta...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

speta interesanta...

avem o sc in procedura insolventei...sa zicem ca produce pantofi...inregistreaza datorii la soc furnizoare de energie...pt a nu intrerupe curentul ea ii cere incheierea unei ipoteci asupra bunurilor imobile active ale scului ...adminu judiciar si onor jude sindic isi dau acordul pt ca fabrica sa isi continue activitatea doar doar iese din probleme...desi e o solutie care intr o logica simpla pare ok totusi cred ca a transforma un creditor chirografar in creditor privilegiat in defavoarea celorlalti creditori ma pune pe gandit...
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 10:15, 16 Octombrie 2009
care este intrebarea?
buuun...intrebarea e daca debitorul poate in cadrul procedurii insolventei sa-si ingreuneze situatia prin grevarea cu ipoteci a bunurilor sale care in momentul inceperii procedurii erau libere...mai precis...daca poate transforma un creditor care la data inceperii procedurii era chirografar in creditor privilegiat garantat cu ipoteci...e de la sine inteles ca mai exista o lista cu creditori chirografari...
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
ContSters4579, utilizator
Buna ziua,
In cursul procedurii de lichidare, Judecatorul sindic, la cererea partii interesate, va putea supune dezbaterii tuturor partilor implicate in proces, analizarea tuturor actelor si tranzactiilor efectuate de SC in perioada celor 3 ani prealabili inceperii procedurii.
Urmare dezbaterilor Judecatorul sindic poate solutiona si chestiunea aratata de @ovi_dragomir.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Riscurile insolvente? camaro camaro am firma de comert , merge prost, datorii la stat de 50000ron , la furnizori 2500 , stoc de marfa proasta 20000ron ,tva 10000ron , nu mai am angajati ,nu am ... (vezi toată discuția)
Raspunderea adm. maia@yahoo.com maia@yahoo.com V-as ruga sa-mi raspundeti la o intrebare. Sunt creditor la o firma care este in insolventa. Firma datornica mai are datorii la finante, avas, bcr, primarie ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren ipotecat Costy S Costy S Care este procedura pentru instrainarea unui imobil ipotecat? Vanzatorul fiind o societate in insolventa. Multumesc (vezi toată discuția)