avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Act sexual cu o minoră de 17 ani, contra cost, cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Act sexual cu o minoră de 17 ani, contra cost, cu buletin fals ce arăta că are 19 ani. Ce risc în aceste condiții, ținând cont de faptul că a fost deschisă o anchetă de DIICOT?

Buna seara.
Sunt foarte ingrijorat, ca orice barbat, cu probleme sociale ce ma determina fac acest lucru, am apelat la serviciile unei escorte.
Ea mi-a aratat un buletin, care ulterior am aflat ca este fals, la fel ca varsta ei de 19 ani si numele.
Din pacate, prin metode legale anume din culegerea informatiilor din spatiu public si anume, articol din adevarul.ro si postari de pe forumul unde activeaza, am aflat ca ea este minora si ca practica prostitutia, ba mai mult, este obligata de un barbat in varsta sa faca asta, dupa ce fostul ei iubit, a obligat-o de la 14 ani sa faca asta, ea avand defapt 17 ani.
Intrebarea mea este, am comis infractiunea de a intretine relatii sexuale oferind foloase necuvenite in bunuri banesti cu o minora, daca eu nu stiam in timpul acela ca era minora, ba chiar ea confirmandu-mi cu un act de identitate fals ca ar avea 19 ani, din nou fara sa stiu ca era fals?
Pot fi chemat ca martor intr-o zi la proces? Deja exista un dosar DIICOT, va fi redeschis cand va face 18 ani?
Risc sa fiu santajat in viitor? Nu sunt singurul, teoretic toti barbatii care au intretinut relatii sexuale cu ea din iulie anul trecut, pana acum, si au scris pe un spatiu public asta sunt elegibili de aceste lucruri.
Va multumesc, va rugam sa ne sfatuiti!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 11:04, 22 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ceea ce priveste savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor, potrivit art. 220 din Codul penal in vigoare, in speta la care faceti referire nu sunt intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni. Daca exista un dosar in faza de cercetare penala, acesta isi va urma cursul firesc, chiar daca este minora, nu se va redeschide la implinirea vasrtei de 18 ani. Daca din probele existente la dosar, exista dovezi ca ati apelat la serviciile persoanei in cauza, puteti fi citat ca martor. Dvs daca aveti cunostinta de savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, trebuie sa sesizati organele de cercetare penala, in caz contrar, putand fi acuzat de nedenuntare, potrivit art. 266 din Codul penal. De asemenea, in cazul in care veti fi santajat, sesizati organele de cercetare penala.
Va multumesc doamna Avram pentru raspuns.
Deci banuiesc ca legea e de partea mea. Deja an trimis un pont anonim catre DIICOT legat de activitatile ilegale a minorei in a continua prostitutia pe un forum public adresat acestui tip de activitate.
Imi voi vedea de viata si in cazul nefericit in care vor incepe procedurile de santaj, ma gandesc ca proxenetul ei, daca a putut sa ii ofere un buletin fals, sigur are experienta si o va dresa bine in arta santajului, voi incepe atunci procedura de a denunta personal la DIICOT activitatea ei, le voi oferi toate informatiile, deja date cu cateva zile in urma, pe cale anonima.
Probe ca as fi fost clientul ei, ma indoiesc ca exista si daca exista, poate conversatii whatsapp si telefoane, dar alibiul meu va fi ca ea mi-a dovedit prin act de identitate si minciuna ca este minora, din ziua in care ne-am cunoscut. Eu cand am aflat ca e minora nu am mai contactat-o de 1 luna, doar ea a inceput sa imi faca un semi-santaj emotional.
Inca o data va multumesc, sper ca procedez bine.

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Dvs daca aveti cunostinta de savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, trebuie sa sesizati organele de cercetare penala, in caz contrar, putand fi acuzat de nedenuntare, potrivit art. 266 din Codul penal.

@Ani Avram
Elementul material al infractiunii de nedenuntare prevazuta de art. 266 c.p. consta in omisiunea incunostintarii de indata a organelor de urmarire penala cu privire la savarsirea de catre un tert a unei fapte prevăzute de legea penală contra vieţii sau care a avut ca urmare moartea unei persoane, de care faptuitorul are cunostinta.
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Dumneavoastra nu cunoasteati varsta reala.

Oricum, nu este intrunit continutul constitutiv al infractiunii de act sexual cu un minor.

Dacâ ar trebui sâ denuntâm toate peripateticienele României din tarâ si de peste hotare si dacâ toate ar fi urmârite ar trebui multiplicat prin N (unde N=>infinit) numârul de politisti numai pt acest subiect! LOL
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare organe judiciare in cazul violului georgiana.td georgiana.td Lucrez la un compartiment de stare civila , iar in ultimul timp vin la declararea nasterii tot mai multe mamici minore (13,14, 15 ani), iar tatal copilului, in ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Santajul ContSters253672 ContSters253672 Buna seara, am cateva curiozitati pentru ca intalnesc versiuni diferite in ceea ce priveste infractiunea de santaj. 1. Raspunderea penala in cazul ... (vezi toată discuția)