avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Am 25 de ani si sunt casatorita de 4 dar de 2 ani si ceva nu mai suntem impreuna ptr ca lui nu I placea munca nu vroia sa stea cu copilul nu voia nimic. Povestea e foarte lunga... Eu locuies in anglia de un an si ceva si vreau sa divortez de el si sa mi iau copilul aici. El lucreaza pe tir in germania acum dar I fara de salariu pe care il cheltuie imediat nu are nimic. In schimb Eu am casa mea mostenita de la tatal Meu iar conditiile sunt foarte bune am aici casa mea inchiriata am masina Eu am un loc de munca ft bun si stabil permanent ... Eu intretin copilul Ii trimit bani lunar Ii platesc bona camin mancare haine tot tot... copilul sta cu mama pe cate o iubeste enorm. Tatal lui in schimb Ii trimite 400 Ron odata la cateva luni cand vine in tara il ia la el si sta cu el cateva ore apoi il da Mamei sale si pleaca Ii place sa stea afara cu persoane nu prea ok adica sunt de etnie rroma interlopi etc.. acasa la el sta in conditii nu chiar ok ptr un copil mama lui este ft bolnava tatal lui a fost paralizat deci nu e chiar ok. Intrebarea mea e ;ce as puteam sa fac sa mi iau copilul aici in anglia ce sanse am si ce sa fac ptr ca imi este cam frica de Persoanele cu care umbla... multumesc
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN , Avocat 08:44, 16 Ianuarie 2018
Dacă deschideți procese va trebui să dovediți.
Se va face ancheta socială în Anglia.
Dacă el nu cere copilul lucrurile sunt mai simple.
Cred ca va fi necesar sa va judecati si pe ordonanta presedintiala.
In primu rand trebuie sa introduceti actiune de divort, iar in cadrul procesului sa solicitati ca minorullui sa-i fie stabilit domiciliul la d-voastra si ca exercitarea autoritatii sa se faca exclusiv de catre d-voastra. Exercitarea exclusiva trebuie probata temeinic, altfel se respinge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia mamei isabelle_ife isabelle_ife Buna ziua. Ma numesc Isabela si am 27 de ani.Momentan locuiesc in Anglia si am un copil.Din nefericire copilul nu e cu mine deoarece e la parintii tatalui ei ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor -tatal isi vrea copilul in anglia Gabriela82 Gabriela82 Buna ziua! Pe scurt,sunt divortata de 2 ani de zile,am un copil nascut in Anglia,nu m-am inteles cu tatal lui din cauza anturajului si a consumului excesiv de ... (vezi toată discuția)
Infidelitate- divort cu minor cryssm cryssm daca sotul meu ma inseala,si si-a dus copilul la amanta ,....pot avea castig de cauza asupra tutelei minorului?spre ex daca as duce copilul la psholog si ... (vezi toată discuția)