avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie boala/handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie boala/handicap

Buna ziua si multumiri anticipate celor ce vor avea amabilitatea de a-mi raspunde la urmatoarele intrebari: 1.Astmul bronsic dobandit,in ce categorie se inscrie ? in cel ptr pensie de handicap sau in cel ptr pensie de boala?
2.Cel ce are aceasta boala,poate obtine,in functie de categoria in care se inscrie,vreo pensie conform gradului/stadiului in care se afla boala respectiva ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:55, 17 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensie de boală în funcție de stadiul bolii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incradrarea sau neincadrarea intr-un grad de invaliditate se face printr-o decizie emisa de medicul specializat in expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca, numit in lege “medic expert al asigurarilor sociale”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bolii profesionale carmenmirela06 carmenmirela06 Cu Astmul bronsic (profesional) nerecunoscut se poate pensiona o persoana si daca da ce demersuri trebuiesc facute.Am 47 ani si lucrez in panificatie (vezi toată discuția)
Grad de invaliditate gelu_andries gelu_andries As vrea sa aflu daca in urma unui accident vascular cerebral hemoragic soldat cu Hemipareza stanga ataxica pot fi incadrat la gradul I de invaliditate si ... (vezi toată discuția)
Se poate pensiona de boala o persoana daca este in evidenta de ... diadora.74.sb diadora.74.sb Se poate pensiona de boala o persoana daca este in evidenta de ani de zile cu ASTM BRONSIC? Avand o vechime de 20 de ani in munca? Multumesc (vezi toată discuția)