avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Cod CAEN inchiriere apartament pe AirBNB/Booking
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Cod CAEN inchiriere apartament pe AirBNB/Booking

Salutare,

As dori sa-mi deschid o firma pentru a inchiria un apartament prin AirBNB / Booking. As dori sa ofer posibilitatea facturarii pentru oamenii de afaceri.
Sediul firmei respectiv apartamentul inchiriat vor avea aceeasi adresa.
Care sunt procedurile legale pentru aceasta activitate. Codul CAEN 6820 este corect pentru aceasta activitate, fiind vorba si de cazare de scruta durata ?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
pedro26, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Minoi , utilizator 23:36, 19 Ianuarie 2018
Buna seara ,

din verificarile mele rezulta,,
6820 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau in leasing Aceasta clasa include: -inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate: -cladiri de apartamente si locuinte individuale -cladiri nerezidentiale, inclusiv pavilioane expozitionale, depozite

Ca atare cred ca este ok.

Succes in noua afacerea

avocatul tau Minoi
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
Avocat Minoi, utilizator
Va multumesc pentru raspuns, problema mea e ca in acest cod CAEN e specificat:
"furnizarea de case si apartamente mobilate sau nemobilate pentru utilizare pe perioade mai mari, de obicei lunara sau anuala" & "Aceasta clasa exclude: ...sau pentru sejururi de scurta durata , vezi diviziunea 55 "

Adica e specificat ca nu ar fi in regula pentru "sejururi de scurta durata". Pentru diviziunea 55 insa e nevoie de diferite autorizatii, inclusiv de la Ministrul Turismului.

Fiind vorba de un singur apartament, nu as putea descurca doar cu 6820 care vine cu mai putine dureri de cap ? :) Folosind CAEN 6820 oare as putea sa emit mai multe facturi intr-o luna pentru acelasi apartament ?

Multumesc
Buna seara ,

Sfatul meu este sa mai verificati inca o data codul CAEN ,poate veti gasii un alt segment care sa reglementeze activitatea d-voastra..
Dupa aceea luati o decizie cu privire la emiterea autorizatiei de functionare.



Deocamdata doar cu atata va pot ajuta .

Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
Avocat Minoi, utilizator
Din punctul meu de vedere Codul CAEN 5520 ar fi cel mai potrivit.
Daca aleg CAEN 5520, fiind vorba de un apartament dintru-un bloc de locuinte, am nevoie de autorizatie de functionare de la Minsterul Turismului ? Eu nu ofer servicii turistice, vreau sa pun la dispozitie oamenilor de afaceri pentru cladirea de birouri din apropiere un apartament in care pot locui X zile sau Y saptamani si sa pot da chitanta/factura.

Alte discuții în legătură

Pfa -cod caen 6820 crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Daca o persoana fizica isi face PFA pentru a putea inchiria mai multe spatii de la un alt proprietar ...codul CAEN 6820 se aplica sau nu ? Daca ... (vezi toată discuția)
Autorizare pe cod caen inchiriere madalinap80 madalinap80 Buna ziua. Am un spatiu inchiriat de la un proprietar, PJ , spatiu unde desfasor activitate de prestari servicii. Doresc , ca la randul meu si cu acordul ... (vezi toată discuția)
Cod caen rusramona rusramona bun aziua am un bar-restaurant si vreau sa adaug coduri caen pentru : organizare evenimente si inchiriere spatiu evenimente, ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)